GP Bahrain: O Rosberg νικά και ξεφεύγει

GP Bahrain: O Rosberg νικά και ξεφεύγει

Ο Nico Rosberg αύξησε τη βαθμολογική του διαφορά, καθώς ο Lewis Hamilton είχε μια επαφή στον πρώτο γύρο και τερμάτισε 3ος.

Ο Rosberg εκμεταλλεύτηκε την αργή εκκίνηση του Hamilton για να μπει επικεφαλής από την πρώτη στροφή και να μην απειληθεί σοβαρά στη συνέχεια, τερματίζοντας 10,2” μπροστά από τον Kimi Raikkonen, κάτω από το φως των προβολέων της πίστας Sakhir.

Ο Hamilton έπνιξε τον κινητήρα του στην εκκίνηση, αλλά μπήκε δεύτερος στην πρώτη στροφή. Εκεί όμως τον εμβόλισε ο Valtteri Bottas (φωτ. κάτω), ρίχνοντάς τον στην θέση.

Η εμπρός πτέρυγα του παγκόσμιου πρωταθλητή έπαθε ζημιά, αλλά ο Hamilton συνέχισε, ανεβαίνοντας σταθερά στην κατάταξη για να ανέβει τελικά στο τελευταίο σκαλί του βάθρου και να συγκρατήσει τη βαθμολογική ζημιά στους 17 βαθμούς από τον Rosberg.

Ο Raikkonen έκανε κι αυτός κακή εκκίνηση και ανέβηκε στη συνέχεια, όμως δεν είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει την πρώτη θέση από τον Rosberg στο τέλος του αγώνα.

Ο team-mate του Φιλανδού, o Sebastian Vettel, δεν πήρε καν θέση στην εκκίνηση αφού ο κινητήρας της Ferrari έσπασε στο γύρο σχηματισμού.

Ο Romain Grosjean συνέχισε το ονειρικό ξεκίνημα της Haas στην F1, παίρνοντας μια εκπληκτική 5η θέση, πίσω από τον Daniel Ricciardo (Red Bull), και αφού φόρεσε τρία σετ πολύ μαλακών Pirelli.

O Max Verstappen (Toro Rosso) φόρεσε ένα σετ πολύ μαλακά λάστιχα προς το τέλος του αγώνα και πέρασε με άνεση τον Felipe Massa (Williams) για να πάρει την θέση. Τον Βραζιλιάνο τον πέρασε και ο Daniil Kvyat (Red Bull) στον προτελευταίο γύρο για να καταταγεί τελικά 7ος.

Ο Massa ήταν 2ος στην αρχή του αγώνα μετά από μια εντυπωσιακή εκκίνηση, όμως έχανε συνεχώς θέσεις αφού η Williams επέλεξε μια στρατηγική δύο pit-stops με δύο σετ μεσαία λάστιχα.

Ο Bottas, που τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης ως υπαίτιος της σύγκρουσης με τον Hamilton στην αρχή, τερμάτισε τελικά 9ος. Ο νεοφώτιστος Stoffel Vandoorne (McLaren) που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον τραυματία Fernando Alonso, πήρε τη 10η θέση και τον τελευταίο βαθμό, στο ντεμπούτο του στην F1.

Ο Kevin Magnussen (Renault), που ξεκίνησε από το pit-lane, τερμάτισε 11ος, μπροστά από τον Marcus Ericsson (Sauber) που είχε μια έντονη μάχη και μια επαφή με τον team-mate του, Felipe Nasr, στην αρχή του αγώνα. Ο Σουηδός πήρε τελικά τη 12η θέση ενώ ο Βραζιλιάνος έπεσε στη 14η, παραπονούμενος στο ασύρματο ότι το μονοθέσιο «δεν οδηγείται».

Ο Pascal Wehrlein πήρε μια εντυπωσιακή 13η θέση με τη Manor, μπροστά από τον Nasr και τις δύο Force India των Perez και Hulkenberg.

O Carlos Sainz πήγαινε καλά στην αρχή, όντας πρώτος από αυτούς που ξεκίνησαν με τα μαλακά Pirelli (αντί τα πολύ μαλακά), αλλά του έσκασε το λάστιχο μετά από επαφή με τον Perez και αργότερα εγκατέλειψε.

Ενώ ο Grosjean πήρε βαθμούς για δεύτερη στη σειρά φορά, ο team-mate του στη Haas, o Esteban Gutierrez, που ήταν ακριβώς πίσω του και μέσα στους βαθμούς, μπήκε στα pits και εγκατέλειψε για μία ακόμη φορά.

Ο Jenson Button εγκατέλειψε με πρόβλημα στο ERS της McLaren-Honda, ενώ ο Jolyon Palmer (Renault) εγκατέλειψε από υδραυλικά μετά το γύρο σχηματισμού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 57 ΓΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ SAKHIR:

1 Nico RosbergGERMercedes1:33:34.69625
2 Kimi RäikkönenFINFerrari+10.282"18
3 Lewis HamiltonGBRMercedes+30.148"15
4 Daniel RicciardoAUSRed Bull Racing+62.494"12
5 Romain GrosjeanFRAHaas+78.299"10
6 Max VerstappenNEDToro Rosso+80.929"8
7 Daniil KvyatRUSRed Bull Racing+1 γύρος6
8 Felipe MassaBRAWilliams+1γύρος4
9 Valtteri BottasFINWilliams+1γύρος2
10 Stoffel VandoorneBELMcLaren+1 γύρος1
11 Kevin MagnussenDENRenault+1 γύρος0
12 Marcus EricssonSWESauber+1 γύρος0
13 Pascal WehrleinGERManor+1 γύρος0
14 Felipe NasrBRASauber+1 γύρος0
15 Nico HulkenbergGERForce India+1 γύρος0
16 Sergio PerezMEXForce India+1 γύρος0
17 Rio HaryantoINAManor+1 γύρος0
ΔΤ Carlos SainzESPToro RossoΕγκατ.0
ΔΤ Esteban Gutierrez MEXHaasΕγκατ.0
ΔΤ Jenson ButtonGBRMcLarenΕγκατ.0
ΔΤ Sebastian VettelGERFerrariΔεν εκκίνησε0
ΔΤ Jolyon PalmerGBRRenaultΔεν εκκίνησε0

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube