GP Αυστρίας, FP3: O Vettel ταχύτερος, τρακάρισμα για τον Rosberg [video]

GP Αυστρίας, FP3: O Vettel ταχύτερος, τρακάρισμα για τον Rosberg [video]

Οι Ferrari δείχνουν γρήγορες, οι Mercedes όχι και τόσο. Ο Rosberg τράκαρε, παίρνει ποινή 5 θέσεων στο grid, αν προλάβει τις κατατακτήριες.

Ο Sebastian Vettel προηγείται στο 1-2 που έκαναν οι Ferrari στην 3η περίοδο κατατακτήριων δοκιμών. Ο Γερμανός έκανε τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου ως τώρα, με 1’07”098 και βρέθηκε μπροστά από τον Kimi Raikkonen για 0,136”.

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κάνει μόλις τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, δύο δέκατα πιο πίσω. Ο Βρετανός από χθες λέει ότι δεν είναι γρήγορος και παραδέχεται ότι το πρόβλημα είναι δικό του και όχι του μονοθεσίου.

Ο Nico Rosberg από την άλλη δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ευατό του, αλλά με το αυτοκίνητο. Ενώ ήταν ο ταχύτερος στις δύο χθεσινές περιόδους ελεύθερων δοκιμών, σήμερα, περίπου 15’ πριν το τέλος της διαδικασίας και ενώ βγήκε για να κάνει τον γρήγορο γύρο του, έσπασε η ανάρτηση της Mercedes στην έξοδο της Στροφής 2. Ο Γερμανός έχασε φυσικά τον έλεγχο και ανήμπορος να κάνει κάτι κατέληξε σβουρίζοντας στις μπαριέρες πριν ακινητοποιηθεί στο μέσον της πίστας.

Η διαδικασία φυσικά διεκόπη με κόκκινη σημαία. Ο Rosberg δεν χτύπησε, αλλά το μονοθέσιο έχει πάθει αρκετή ζημιά, ειδικά στο πίσω μέρος και τώρα οι μηχανικοί δίνουν αγώνα για να προλάβουν τις κατατακτήριες δοκιμές. Το σίγουρο είναι ότι από το χτύπημα καταστράφηκε το κιβώτιο ταχυτήτων που θα χρειαστεί αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Rosberg θα πάρει πέντε θέσεις  ποινή στο grid, όποια θέση κι αν πάρει στις κατατακτήριες, αν τις προλάβει.

Την 5άδα συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen με τις Red Bull.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η FIA άλλαξε τον τρόπο που ελέγχει τις πιέσεις των ελαστικών και η Pirelli μείωσε στη διάρκεια της νύχτας το όριο των πίσω από 19,5 σε 18,5 psi.

Μετά την χθεσινή βροχή, με τον ήλιο σήμερα να λάμπει οι ομάδες δεν έχασαν χρόνο, θέλοντας να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ο Vettel μπήκε στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο 1’07”797 στο πρώτο 5λεπτο. Ο οδηγός της Ferrari έμεινε στην πίστα και κατέβασε τον χρόνο του ως το 1’07”307. Ο Raikkonen κατάφερε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο, και να τεθεί επικεφαλής για 0,251”.

Στο μεταξύ ο Hamilton είχε προβλήματα με τα πίσω λάστιχα, με την μωβ ultra soft γόμα της Pirelli να δείχνει σε πολύ κακή κατάσταση με μόλις 8 γύρους, ενώ είχε κάνει τον 11ο μόλις χρόνο.

Προβλήματα ανέφερε και ο Gutierez που ακούστηκε να λέει στον ασύρματο προς την ομάδα του «φοβάμαι ότι κάτι θα σπάσει», ενώ έκανε προσομοίωση αγώνα με την supersoft γόμα.

Οι δύο οδηγοί της McLaren άργησαν να βγουν στην πίστα, κάνοντας τελικά κάποιους γύρους στα μισά περίπου της περιόδου. Περίπου 20’ πριν το τέλος ο Raikkonen βελτίωσε κι άλλο τον χρόνο του. Ήταν εκείνο το χρονικό σημείο που ο Rosberg βγήκε στην πίστα για να «απαντήσει», με την κατάληξη που αναφέραμε νωρίτερα.

Όταν η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι μετά τον καθαρισμό της πίστας, ο Vettel έκανε έναν εντυπωσιακό γύρο, φαινόταν ακόμη και από την τηλεόραση ότι πιέζει πολύ. Ο γύρος του τον έφερε στην πρώτη θέση. Ο Raikkonen δεν μπορούσε να βελτιώσει καθώς δεν είχε άλλο φρέσκο σετ. Και ο Hamilton δεν έδειξε να έχει την ταχύτητα και την αυτοπεποίθηση να εκτοπίσει από την πρώτη θέση την Ferrari. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube