GP Αυστραλίας: Δεν τρέχει ο van der Garde

GP Αυστραλίας: Δεν τρέχει ο van der Garde

Ο Giedo van der Garde συμφώνησε να παραιτηθεί των νόμιμων δικαιωμάτων του και να μην αγωνιστεί για την Sauber στο GP Αυστραλίας.

Η υπόθεση με την ετυμηγορία του αυστραλέζικου δικαστηρίου να υποχρεώνει τη Sauber να τιμήσει τους συμβατικούς όρους του συμβολαίου της με τον van der Garde για τη συμμετοχή του στο επικείμενο GP της Μελβούρνης ενώ τον είχε απολύσει, έλαβε εξωδικαστική λύση.

Η συμφωνία επήλθε ύστερα από ολονύκτιες συζητήσεις μεταξύ της ελβετικής ομάδας και του Ολλανδού πιλότου. «Με σεβασμό στο ενδιαφέρον μου για το motorsport και τη Formula 1 ειδικότερα, αποφάσισα να παραιτηθώ των νόμιμων δικαιωμάτων μου να αγωνιστώ αυτό το σαββατοκύριακο», αναφέρει σε δήλωσή του ο van der Garde.

«Καθώς είμαι ένας παθιασμένος οδηγός αγώνων αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα. Ωστόσο θα επιθυμούσα να σεβαστώ το συμφέρον της FIA, της Sauber Motorsport, καθώς και των [Felipe] Nasr και [Marcus] Ericsson. Οι διαχειριστές μου θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Sauber, προκειμένου στις αρχές της άλλης εβδομάδας να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την τρέχουσα κατάσταση, όπως αυτή έχει προκύψει. Είμαι σίγουρος ότι μια τέτοια λύση θα βρεθεί, οπότε και θα ενημερώσω τα Μέσα».  

Κατόπιν λοιπόν αυτής της εξέλιξης, η Sauber θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στο αυστραλέζικο Grand Prix όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.

«Η Sauber F1 Team μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει καταφέρει να συμφωνήσει με τον κο Giedo van der Garde, αυτός να μην αγωνιστεί στο αυστραλέζικο Grand Prix, οποτε και μπορούμε να διατηρήσουμε τον αρχικό προγραμματισμό μας», αναφέρει σε δήλωσή της η ομάδα.

«Η Sauber F1 Team και ο κος Van der Garde με τους διαχειριστές του θα συνεχίσουν να έχουν εποικοδομητικές συζητήσεις στην κατεύθυνση του να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Η Sauber F1 Team βρίσκεται εδώ για να αγωνιστεί στο αυστραλέζικο Grand Prix και αυτό είναι στο οποίο χρειάζεται να εστιαστεί η ομάδα αυτή τη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της άλλης εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες».

Και εμείς θα παρακολουθούμε στενά το θέμα, διότι πίσω από τι διπλωματική γλώσσα, υπάρχει πολύ ζουμί και οι εξελίξεις μπορούν να δώσουν άλλη τροπή, οπότε μείνετε συντονισμένοι θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube