GP Abu Dhabi: O Hamilton «καμικάζι» από την pole

GP Abu Dhabi: O Hamilton «καμικάζι» από την pole

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Hamilton θα κάνει ότι μπορεί για να μετατρέψει το όνειρο του Rosberg σε εφιάλτη.

Ο Lewis Hamilton πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Abu Dhabi με διαφορά 3 δέκατα από τον ομόσταυλό του Nico Rosberg.

Ο Hamilton έγραψε χρόνο 1’38”755 και πήρε την 4η συνεχόμενη pole position. Μάλιστα και οι δύο γύροι του ήταν αρκετά γρήγοροι για να του δώσουν την πρώτη θέση. Ο Rosberg ήταν 0,303” πιο αργός και δήλωσε πως όσο κι αν προσπάθησε του ήταν αδύνατο να πιάσει τον χρόνο του Hamilton. Ο Rosberg θέλει απλώς να τερματίσει εκεί από όπου θα ξεκινήσει για να σφραγίσει τον τίτλο, ενώ του φτάνει ακόμη και η 3 θέση. Δεν μπορεί ωστόσο να αισθάνεται πολύ βέβαιος ότι θα κρατήσει την 2η θέση με τον Daniel Ricciardo της Red Bull στην 3η. Την πήρε από τον Kimi Raikkonen στην τελευταία προσπάθεια και των δύο, με το έξτρα σετ της Pirelli. Ο Φιλανδός συνεχίζει να επισκιάζει τον θεωρητικά πρώτο οδηγό της ομάδας, τον Γερμανό Sebastian Vettel. Ο οποίος θα εκκινήσει από την 5η θέση, εμπρός από τον Max Verstappen με την δεύτερη Red Bull. Ο Ολλανδός έχασε τη γραμμή του και βγήκε εκτός πίστας στην Στροφή 11 στον τελευταίο του γύρο. Και οι δύο Red Bull θα εκκινήσουν τον αγώνα με την super soft γόμα της Pirelli. Η οποία είναι η σκληρότερη από τις δύο διαθέσιμες αφού στο Abu Dhabi η άλλη επιλογή είναι η ultra soft.

Στην 7η και 8η θέση βρέθηκαν οι δύο Force India, με τον Hulkenberg μόλις δύο χιλιοστά ταχύτερο του Perez. Στην 9η θέση του grid θα βρεθεί ο Alonso με την McLaren, εμπρός από τον μεθαυριανό, κυριολεκτικά… συνταξιούχο, Felipe Massa. Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Βραζιλιάνου στην F1.

Ο Valteri Bottas με την δεύτερη Williams έπεσε θύμα του Fernando Alonso στην εκπνοή του Q2 και έμεινε εκτός τελικού, οπότε θα εκκινήσει 11ος. Ο έτερος προσεχώς συνταξιούχος, Jenson Button, δεν τα κατάφερε όπως ο Massa να μπει στο Q3 και θα βρεθεί στην 12η θέση του grid στο τελευταίο GP της καριέρας του, όπως όλα δείχνουν. Ο Βρετανός επισήμως παίρνει μια άδεια ενός έτους και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής το 2018, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Οι δύο Haas των Grosjean και Gutierrez θα εκκινήσουν από την 13η και 14η θέση, μπροστά από την Renault του Jolyon Palmer και την Manor του Pascal Wehrlein.

O Wehrlein έχει υπογράψει συμβόλαιο για να συνεχίσει του χρόνου την καριέρα του στην Sauber. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προοπτικές των δύο ομάδων για του χρόνου. Η Manor είναι σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή. Η Sauber έλυσε νωρίτερα φέτος τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα και πριν δύο εβδομάδες, πήρε τους πρώτους της βαθμούς  στην Βραζιλία με τον Nasr, πράγμα που μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της. Οπότε βλέπει πως το 2017 μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα, μετά από ένα τόσο κακό 2016. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να είναι περίεργο για τον Wehrlein με την θεωρητικά χειρότερη φετινή του ομάδα να ξεπερνά την μελλοντική.

Στην 17η θέση τερμάτισε ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso, εμπρός από τον 18ο Kevin Magnussen με την δεύτερη Renault. Η άλλη Toro Rosso του Sainz είναι στην 21η θέση της κατάταξης, πίσω από την Manor του Ocon και εμπρός από την Sauber του Ericsson. Οι δύο Toro Rosso είχαν προβλήματα με ανεξήγητα κλαταρίσματα ελαστικών την Παρασκευή. Τελικά ανακάλυψαν ότι είχαν να κάνουν με τις ζάντες και αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές στην ανάρτηση για το Σάββατο. Συνολικά οι δύο οδηγοί πέρασαν το μεγαλύτερο διάστημα των ελεύθερων δοκιμών στα γκαράζ και στις κατατακτήριες είχαν πολύ αργό ρυθμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube