Ferrari: Γκρίνια και... σενάρια με αφορμή τις κακές εμφανίσεις του Kimi

Ferrari: Γκρίνια και... σενάρια με αφορμή τις κακές εμφανίσεις του Kimi

Το συμβάν στο Grand Prix της Αυστρίας με τον Alonso και πώς πυροδοτεί σενάρια για το μέλλον του Φινλανδού στο Μαρανέλο

Κάτι οι κακές εμφανίσεις σε Μονακό και Καναδά, κάτι το χθεσινό (ευτυχώς) ανώδυνο ατύχημα με τον Alonso και δεν θέλει πολύ να φουντώσουν τα σενάρια για το μέλλον του Raikkonen στη Ferrari.

Είχε προηγηθεί βέβαια και ο πολύ κακός χρόνος (18ος) που έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, όπου ο μεν Kimi κατηγόρησε την ομάδα για κακή συνεννόηση, η δε ομάδα δεν σχολίασε ούτε την επίδοση, ούτε τις δηλώσεις του οδηγού της.

Σε κάθε περίπτωση η αντίδρασή του που ακούσαμε όλοι από την ενδοσυνεννόηση όταν του είπαν ποια είναι η θέση του και πως ο χρόνος του τελείωσε, μάλλον συνηγορεί υπέρ της άποψης του Kimi ο οποίος είπε ότι τον είχαν πληροφορήσει πως θα έκανε τρεις γύρους, αλλά στους δύο όλα είχαν τελειώσει... 

Στον αγώνα και ξεκινώντας από την 14η θέση δεν πρόλαβε να συμπληρώσει τρεις στροφές και ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα με τον Alonso όταν έχασε το πίσω μέρος της Ferrari στη 2η στροφή. 

Ο ίδιος είπε πως δεν κατάλαβε γιατί είχε την έντονη απώλεια πρόσφυσης, την ώρα που ο αγωνιστικός διευθυντής Maurizio Arrivabene ξεκαθάρισε πως δεν ήταν θέμα μονοθεσίου, φορτώνοντας αυτόματα όλες τις ευθύνες στον Kimi.

Οι εικασίες περί μαλακής και πολύ μαλακής γόμας μάλλον δεν στέκουν καθώς και άλλοι οδηγοί είχαν κάνει την ίδια επιλογή ελαστικών με τον Φινλανδό αλλά δεν είχαν πρόβλημα. Μάλιστα, ο Button που είδε όλο το συμβάν από πίσω είπε πως ο Kimi πάτησε γκάζι σε σημείο που δεν υπήρχε πρόσφυση.

Κάπου εκεί ήρθαν και οι «κακές» ερωτήσεις στον Maurizio Arrivabene για το αν ο Raikkonen θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα, με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας να απαντά πως είναι ακόμη βρισκόμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα πω στον Kimi φύγε ή μείνε.

Θέλω να είναι συγκεντρωμένος και να δώσει στην ομάδα το μέγιστο των δυνατοτήτων του τόνισε, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφές μήνυμα στον Φινλανδό, πως η τύχη του πλέον κρέμεται από τα χέρια του και από τις επιδόσεις του στους επόμενους αγώνες και από το αν αυτές θα είναι ικανές να αναστρέψουν το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και ο Iceman αναμένεται να αγχωθεί...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube