F1: Δεύτερη ημέρα δοκιμών στη Jerez

F1: Δεύτερη ημέρα δοκιμών στη Jerez

Σε βρεγμένο οδόστρωμα θα δοκιμαστούν σήμερα τα νέα μονοθέσια της F1

Οι δοκιμές σε βρεγμένο δεν ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, αλλά το προγράμματα φτιάχνονται για να αλλάζουν, οπότε ιδού πώς τα μονοθέσια φόρεσαν τς βρόχινα της Pirelli και βγήκαν στην πίστα.


Μάλιστα, και επειδή η βραδυνή βροχή που έπεσε στη Jerez δεν ήταν αρκετή για να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, το ειδικό όχημα της πίστας βγήκε και άρχισε να καταβρέχει το οδόστρωμα.
Οι συγκεκριμένες δοκιμές είναι και πολύτιμες αλλα και μοναδικές μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, διότι οι επόμενες θα γίνουν στο Μπαχρέιν, όπου είναι μάλλον δύσκολο να υπάρχουν συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος.



Μηχανικοί και οδηγοί δεν θέλουν μόνον να δουν τα λάστιχα αλλά και τις ρυθμίσεις που συνοδεύουν μια βρεγμένη πίστα και ίσως γι' αυτό να "βιάστηκαν" να μεταθέσουν νωρίτερα το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους.

Για σήμερα προγραμματισμένοι να κάνουν δοκιμές είναι οι Vettel (Red Bull), Rosberg (Mercedes), Raikkonen (Ferrari), Button (McLaren), Perez (Force India), Gutierrez (Sauber), Kvyat (Toro Rosso), Bottas (Williams), Bianchi (Marussia) και Ericsoon (Caterham), ενώ για αύριο οι Ricciardo, Hamilton, Alonso, Magnussen, Hulkenberg, Sutil, Massa, Chilton και Frijns με τις αντίστοιχες ομάδες.



Ωστόσο, η αδυναμία κάποιων ομάδων να είναι παρούσες στις δοκιμές (π.χ. Marussia) μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα και έτσι να δούμε στην πίστα μονοθέσια και οδηγούς που δεν αναφέρονται σε αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube