Επιστροφή της Alfa Romeo στις πίστες και γιατί όχι, στην F1, θέλει ο Marchionne

Επιστροφή της Alfa Romeo στις πίστες και γιατί όχι, στην F1, θέλει ο Marchionne

Ο Sergio Marchionne ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις τους ότι θέλει να δυναμώσει την παρουσία της Alfa Romeo στους μηχανοκίνητους αγώνες.

Η τωρινή παρουσία της Alfa Romeo στις πίστες δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της φίρμας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τον Sergio Marchionne.

Σε ειδική εκδήλωση στο Maranello, στην οποία έδωσαν το παρόν αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου που ασχολούνται με το ρεπορτάζ των μηχανοκίνητων αγώνων, ο CEO του ομίλου FCA και πρόεδρος της Ferrari ήταν αρκετά αποκαλυπτικός με τις δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον της μιλανέζικης φίρμας στους αγώνες.

“Είναι απίστευτο πώς η μάρκα της Alfa Romeo παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marchionne, συμπληρώνοντας ότι “ακριβώς για τον λόγο αυτό σκεφτόμαστε να τη φέρουμε πίσω στους αγώνες, ακόμα και στη Formula 1, ως έναν ακόμα ανταγωνιστή μας”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Alfa Romeo έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της Formula 1, όντας μια από τις φίρμες που συμμετείχαν στο πρώτο Grand Prix που διοργανώθηκε στη Μ. Βρετανία το 1950. Συνολικά συμμετείχε σε συνολικά 110 αγώνες κερδίζοντας τα δύο πρώτα πρωταθλήματα οδηγών, το 1950 με τον Ιταλό Giuseppe Farina και το 1951με τον Αργεντίνο Juan Manuel Fangio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube