Επίσημο: Η νέα Williams FW38 του 2016

Επίσημο: Η νέα Williams FW38 του 2016

Η Williams παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2016, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να διατηρήσει τη θέση της.

Η FW38-Mercedes, που θα κάνει το πραγματικό ντεμπούτο της στις πρώτες δοκιμές εξέλιξης της F1, την ερχόμενη Δευτέρα 22/2 στη Βαρκελώνη, έχει και πάλι τις εμβληματικές μπλε, κόκκινες και άσπρες γραμμές της Martini Racing, που έχουν γίνει συνώνυμες με την ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια.

Όμως, αφού η ομάδα τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014 και 2015, ο Sir Frank Williams παραδέχεται ότι θα είναι δύσκολο να το ξαναπετύχει για τρίτη φορά.

«Η Wiliams άρχισε να εδραιώνει ξανά τη θέση της ανάμεσα στις πρωτοπόρες ομάδες της F1, αφού τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Sir Frank. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, δεδομένων των οικονομικών μέσων που έχουν οι άλλοι γύρω μας.

«Το να μείνουμε εκεί θα είναι από μόνο του μια πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, αφού μόνο οι νίκες θα είναι αρκετές για μας.

«Έχουμε μια πολύ σταθερή ομάδα μπαίνοντας στο 2016, με τον Felipe και τον Valtteri ως οδηγικό δίδυμο για τρίτη στη σειρά χρονιά. Συνεργάζονται καλά και έχουν και οι δύο τον ιδανικό συνδυασμό ταχύτητας και σταθερότητας.

«Η τεχνική μας ομάδα έχει επίσης παραμείνει πολύ σταθερή, πράγμα που θα μας ευνοήσει, και έχουμε κάποια από τα καλύτερα μηχανολογικά μυαλά του grid στη διάθεσή μας. Έχουμε μπροστά μας δύο πολυάσχολες εβδομάδες δοκιμών για να μάθουμε περισσότερα για το “πακέτο” μας και να εξελίξουμε το μονοθέσιο πριν από τον πρώτο αγώνα. 

«Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Μελβούρνη για να δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε σε ανταγωνιστικότητα, όμως είμαι πεπεισμένος ότι η σκληρή δουλειά που κάναμε το χειμώνα θα μας φέρει σε καλή σειρά».

Η αναπληρώτρια ομαδάρχης Claire Williams πιστεύει ότι η FW38 είναι βελτιωμένη σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο, δεδομένης της σταθερότητας των κανονισμών.

Η Williams είναι πεπεισμένη ότι η ομάδα μπορεί να κρατήσει πίσω της τις Red Bull, Renault, McLaren και Force India, τη χρονιά που αρχίζει.

«Το 2016 υπόσχεται να είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά στη Formula 1 και θα υπάρχουν κάμποσες δυνατές ομάδες που θα μας έχουν στο στόχαστρο», είπε. «Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά το χειμώνα και ότι η FW38 θα χτίσει πάνω στα δυνατά σημεία της FW37, αντιμετωπίζοντας και κάποιες από τις αδυναμίες της.

«Ξεκινήσαμε τη σχεδιαστική δουλειά πάνω στο μονοθέσιο νωρίτερα από ό,τι συνήθως κι ελπίζουμε αυτός ο επιπλέον χρόνος εξέλιξης να μας ευνοήσει. Το μονοθέσιο που παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι με κανένα τρόπο το τελικό.

«Ήδη προγραμματίζουμε αναβαθμίσεις για τη Μελβούρνη και θα προσπαθούμε να κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις όλη τη σεζόν. Η Williams ξεκινά το 2016 από ισχυρή θέση. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων και τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αρχίσει να επανακτούμε την ανταγωνιστικότητά μας.

«Τώρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που όλοι θέλουμε να είναι».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube