Επίσημο: Αυτή είναι η McLaren MP4-31 του 2016

Επίσημο: Αυτή είναι η McLaren MP4-31 του 2016

Η McLaren περιγράφει το σασί της ως καινοτόμο και εναποθέτει τις ελπίδες για την πορεία του στους αγώνες στην απόδοση του κινητήρα της Honda.

Η McLaren παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2016, ελπίζοντας να η απόδοσή του να βοηθήσει να ξεχαστεί γρήγορα η απογοητευτική περσινή σεζόν. Η ομάδα διατηρεί την σχεδιαστική φιλοσοφία “size zero”, που υποδηλώνει τον πολύ σφιχτό πακετάρισμα των μηχανικών μερών προς όφελος της αεροδυναμικής απόδοσης.

«Η σκληρή δουλειά που κάναμε στην διάρκεια του χειμώνα για την δημιουργία και εξέλιξη της MP4-31 με κάνει εξαιρετικά περήφανο. Συνεπώς ξεκινάω τη νέα σεζόν με ισχυρό κίνητρο και πίστη», δήλωσε ο Button που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο πρώτη φορά την Δευτέρα, στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που ξεκινούν στην Βαρκελώνη.



Ο Fernando Alonso που θα οδηγήσει την 2η και 4η ημέρα του τεστ δήλωσε: «Από ότι έχω δει ως τώρα, στην φάση της δημιουργίας του αυτοκινήτου, από τις λεπτομέρειες του αεροδυναμικού σχεδιασμού, είμαι πραγματικά ανυπόμονος να το οδηγήσω ώστε να ξεκινήσουμε την εξέλιξη πάνω σε αυτές τις καινοτόμες ιδέες».

Ο Yasuhisa Arai, αγωνιστικός διευθυντής της Honda, ήταν όπως αναμένονταν στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς από την απόδοση του RA616H θα κριθούν σχεδόν όλα: «Μάθαμε πολλά πέρσι, κάναμε αλλαγές στον συμπιεστή και σε άλλα εξαρτήματα της κινητήριας μονάδας, το όλο concept ωρίμασε σε σχέση με πέρσι», δήλωσε ο Ιάπωνας. «Θα εστιάσουμε τις δοκιμές στην ισορροπία του αυτοκινήτου, καθώς τόσο το σασί όσο και ο κινητήρας είναι καινούρια. Μεγάλη προσοχή θα δοθεί στην λειτουργία του ERS. Μόνο αφού ολοκληρωθούν και οι οχτώ μέρες των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης θα μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε δουλειά, να συλλέξουμε δεδομένα και να βοηθήσουμε τους μηχανικούς μας στην προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα στην Μελβούρνη», κατέληξε.

Από την μεριά του ο Ron Dennis στάθηκε στην συνέχεια για δεύτερο χρόνο της συνεργασίας McLaren-Honda: «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ομάδα για να ικανοποιήσουμε την κοινή μας φιλοδοξία που είναι μία. Η νίκη. Δεν θα κάνω τώρα πρόβλεψη για το πότε θα έρθουν αυτές οι νίκες, σας διαβεβαιώνω  ωστόσο ότι κάθε μέλος της ομάδας έχει εργαστεί σκληρά τους τελευταίους μήνες, με αφοσίωση και αυταπάρνηση, για την επιτυχία της ομάδας. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η MP4-31 για την οποία είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε εμφατικά το αφεντικό της McLaren.    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube