Εφυγε ο Tyler Alexander, ο θρύλος της McLaren

Εφυγε ο Tyler Alexander, ο θρύλος της McLaren

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Tyler Alexander, ένας θρύλος για τη McLaren, ιδρυτικό μέλος της ομάδας. 

Ο Αμερικανός ένωσε τις δυνάμεις του το 1960 με τον Bruce McLaren και πολύ γρήγορα αναδείχθηκε σε κορυφαίο στέλεχος της ομάδος αναλαμβάντας πολλαπλές ευθύνες και καίρια πόστα.

Το επίσημο site της McLaren γράφει για τον Tyler Alexander: Ο Tyler ήταν ο άνθρωπος έκανε τα δύσκολα- εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με τον δικό του τρόπο. Γι’ αυτόν δεν υπήρχαν ρόλοι καθορισμένοι. Ήταν μηχανικός και ταυτόχρονα κανόνιζε τα τη διαμονής της ομάδας, έκλεινε και πλήρωνε τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή. Ήταν όμως και αυτός που οργάνωνε καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα το pitlane της McLaren.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 έκανε ένα πέρασμα από τις ΗΠΑ για να διαχειριστεί τις εκεί αγωνιστικές δραστηριότητες της McLaren που περιλαμβάνουν και τις 2 νίκες στο Indianapolis 500, για να επιστρέψει και πάλι στην F1. 

Αναφερόμενος στον Alexander, ο Ron Dennis τόνισε πως ο εκπλιπών ζούσε και ανέπνεε για την ομάδα. Ηταν παρών σε κάθε αγώνα ακόμη και μετά την συνταξιοδότησή του το 2008 και ξεχώριζε για το χιούμορ του, την ταπεινότητα αλλά και τη σοφία του. Ηταν ένας άνθρωπος στη φιλία του οποίου μπορούσες να ποντάρεις και ο οποίος δεν θα σε απογοήτευε ποτέ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube