Ecclestone: «Το μέλλον της Red Bull τακτοποιήθηκε»

Ecclestone: «Το μέλλον της Red Bull τακτοποιήθηκε»

Το μέλλον της Red Bull στην F1 έχει πλέον εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone.

O Bernie Ecclestone είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι το πρόβλημα με τη Red Bull «τακτοποιήθηκε» και η ομάδα δεν θα αποσυρθεί στο τέλος αυτής της αγωνιστικής χρονιάς.

Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Red Bull, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Dietrich Mateschitz, έχουν απειλήσει επανειλημμένως ότι θα αποσύρουν και τις δύο ομάδες τους από την F1 αν δεν μπορέσουν να βρουν ανταγωνιστικούς κινητήρες για τη Red Bull Racing και την Toro Rosso.

Το «αδελφό» μας AUTOSPORT πιστεύει ότι η Red Bull ξανάρχισε συζητήσεις με τη Renault το σαββατοκύριακο του Ρωσικού GP, παρά τη φαινομενικά οριστική διακοπή των σχέσεών τους μετά από μια δεύτερη δύσκολη χρονιά για τη συνεργασία τους.  

O Ecclestone παραδέχεται ότι πίστεψε πως υπήρχε πράγματι πιθανότητα αποχώρησης της Red Bull, αλλά πιστεύει πως το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί.

Όταν ρωτήθηκε από το AUTOSPORT αν πίστευε πως η Red Bull θα αποχωρούσε, ο Ecclestone είπε: «Πιστεύω τώρα, με αυτά που συνέβησαν, πως όχι. Όμως πριν πίστευα πως ναι».

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει τι συνέβη που τον έκανε τόσο σίγουρο, πρόσθεσε: «Τα πράγματα τακτοποιήθηκαν».

Η Red Bull ξεκαθάρισε το καλοκαίρι ότι ήθελε να αντικαταστήσει τη Renault με έναν πιο ανταγωνιστικό προμηθευτή κινητήρων, αλλά οι προτάσεις που έκανε στη Mercedes και τη Ferrari απορρίφθηκαν.

Η ομάδα ήλπιζε ότι θα μπορούσε ο κινητήρας Mercedes να ονομαστεί για την περίπτωση Aston Martin, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από το ΔΣ της Daimler AG (μητρικής της Mercedes).

Στο μεταξύ, η Toro Rosso βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ferrari για την προμήθεια το 2016 των φετινών κινητήρων – μια συμφωνία που θα πρέπει, κατά τον νέο κανονισμό, να έχει απαραίτητα την ομόφωνη υποστήριξη όλων των ομάδων.

Ο Ecclestone επίσης είπε ότι υπάρχουν σε ισχύ συμβόλαια μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Red Bull στην F1, τα οποία θα είχαν μεγάλο κόστος αν έσπαγαν.

«Κοιτάξτε, αν ο Mateschitz λέει ότι θα φύγει και φύγει, ξέρει ότι αυτό θα είναι πολύ ακριβό», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι μικρότερες ομάδες «που παραπονιούνται» για τους όρους των δικών τους συμβολαίων, δεν θα μπορούσαν να δεσμευτούν με συμφωνίες που περιλαμβάνουν τέτοιες ποινικές ρήτρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube