Ecclestone για Γερμανία: Αν δεν έχουν να πληρώσουν θα χάσουν το Grand Prix

Ecclestone για Γερμανία: Αν δεν έχουν να πληρώσουν θα χάσουν το Grand Prix

Ένα ακόμη «καμπανάκι» από τον Bernie που απειλεί να πετάξει έξω από το καλαντάρι τη Γερμανία

Τι και αν έχουν την πρωταθλήτρια ομάδα να έχει στην... ούγια τη σημαία τους; Τι και αν έχουν 4 οδηγούς εκ των οποίων ο ένας διεκδικεί τίτλο; Ο Εcclestone δεν καταλαβαίνει τίποτα από όλα αυτά και χτυπά το... καμπανάκι στους Γερμανούς, λέγοντάς τους πως κινδυνεύουν για οικονομικούς λόγους να χάσουν το Grand Prix της Γερμανίας, όπως είχε συμβεί και το 2015.
 
Ο ισχυρός άνδρας της F1 σε δηλώσεις του εκφράζει απορία για το πως οι κερκίδες στον τελευταίο γερμανικό αγώνα ήταν σχεδόν άδειες (μόλις 57.000 θεατές) την ώρα που σε άλλες χώρες που δεν έχουν Mercedes και Rosberg, οι θεατές ήταν πολλαπλάσιοι. Ο Ecclestone διερωτάται αν αυτό σημαίνει αδιαφορία για το σπορ εκ μέρους των Γερμανών και λέει πως σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές
 
Μάλιστα τονίζει πως η F1 δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από τους διοργανωτές για το δικαίωμα διαξαγωγής του αγώνα και πως αν δεν καταφέρουν να τον κάνουν βιώσιμο απλά θα τον χάσουν. Δεν γίνεται - είπε - άλλες χώρες μέσα στην Ευρώπη να πληρώνουν τα διπλάσια σχεδόν για να φιλοξενούν αγώνα της F1. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Στο κάτω-κάτω κατέληξε υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να πληρώσουν πολύ περισσότερα από όσα οι Γερμανοί για να έχουν ένα Grand Prix. 
 
Κάπως έτσι, με τη Mercedes να έχει πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τον Rosberg να είναι ένα βήμα από αυτό, οι Γερμανοί κινδυνεύουν να μην δουν του χρόνου αγώνα F1, μια και το καλαντάρι μπορεί να περιλαμβάνει το Χόκενχαϊμ, είναι όμως προσωρινό και αν δεν βρεθεί οικονομική λύση είναι πολύ πιθανό ο Ecclestone να πατήσει...delete στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube