Ecclestone: Δεν θα πω «όχι» αν η Imola θελήσει να αντικαταστήσει τη Monza

Ecclestone: Δεν θα πω «όχι» αν η Imola θελήσει να αντικαταστήσει τη Monza

Tα οικονομικά αποτελούν τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της F1 με τη Monza

O Bernie Ecclestone δήλωσε πως είναι έτοιμος να δεχτεί η Imola να πάρει τη θέση της Monza, έτσι ώστε να μην χάσει η Ιταλία τη διοργάνωση ενός Grand Prix, με την προϋπόθεση αυτό να είναι και επιλογή των Ιταλών. 
 
Και αυτό διότι εξακολουθεί να υπάρχει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της F1 με τη Monza με αιχμή τα οικονομικά και παρά το γεγονός ότι η Heineken έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι αυτή ο βασικός χρηματοδότης του συγκεκριμένου αγώνα, με αντάλλαγμα αυτός να πάρει το όνομά της. 
 
Στο παρασκήνιο, πιστεύεται πως ο υπεύθυνος της Imola, Selvatico Estense, έχει πορχωρήσει σε συζητήσεις με τον Ecclestone για το ενδεχόμενο μιας επιστροφής στην F1. Ο Ecclestone είπε πως αν οι εθνικές αθλητικές αρχές στηρίξουν την Imola θα την στηρίξει και αυτός και πως ελπίζει να βρεθεί λύση για να παραμείνει η Ιταλία στο καλαντάρι της F1.
 
H Monza ήταν από την αρχή της F1 (1950) στο καλαντάρι με εξαίρεση το 1980 που το ιταλικό GP έγινε στην Imola, αλλά το συμβόλαιό της λήγει φέτος. Από το 1981 έως το 2006 στην πίστα της Imola γινόταν το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, κάτι που επέτρεπε στην Ιταλία να έχει δύο αγώνες στο καλαντάρι της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube