Ecclestone: Χτύπα, χτύπα σαν άνδρας!

Ecclestone: Χτύπα, χτύπα σαν άνδρας!

Ο ισχυρός άνδρας της F1 κάνει δηλώσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν έως και σεξιστικές

«Οι γυναίκες δεν μπορούν να οδηγήσουν ένα μονοθέσιο της F1 και αυτό δεν έχει να κάνει με τις οδηγικές τους ικανότητες αλλά με τη φύση τους».
 
Ο 85χρονος ισχυρός άνδρας της F1 έκανε αυτές τις δηλώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και σεξιστικές και ήδη έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων. 
Πολλοί έσπευσαν να του θυμίσουν πως η Susie Wolff ήταν ένας ολοκληρωμένος οδηγός δοκιμών στη Williams για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά φαίνεται ότι ο θείος Bernie δεν πτοείται.
 
Με αφορμή την παραπάνω δήλωση πολλοί θυμήθηκαν μια ακόμη περισσότερο ρατσιστική δήλωση που είχε κάνει ο Ecclestone σε μια συνέντευξη του 2009 στην εφημερίδα The Times, όταν μεταξύ αστείου και σοβαρού είχε πει πως : «Θα ήθελα πολύ να έχουμε μια καλή οδηγό αγώνων γυναίκα,κατά προτίμηση μαύρη και εβραία, αλλά θα έπρεπε να της δίνουμε και άδεια μητρότητας». 
 
Ακόμη παλαιότερα, το 2005 είχε δηλώσει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες στα λευκά όπως όλες οι οικιακές συσκευές
 
Δεν ξέρουμε αν ο Ecclestone τα εννοεί αυτά που δηλώνει ή απλώς το κάνει στο πλαίσιο της εκκεντρικότητας που τον διακρίνει (σσ: το πιθανότερο από όλα είναι ότι οι δηλώσεις του απηχούν και τις απόψεις του), όμως πρόσφατα άλλη μια δήλωσή του, πολιτικού περιοεχομένου αυτή τη φορά άναψε φωτιές.
Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είπε πως «θα ήταν εξαιρετικό να κερδίσει ο Τράμπ. Στη συνέχεια ο Πόυτιν απλά θα μπορούσε να του πει τι να κάνει»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube