Η Toro Rosso με κινητήρες Ferrari το 2016

Η Toro Rosso με κινητήρες Ferrari το 2016

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull συνεργάζεται ξανά με την Ferrari για την προμήθεια κινητήρων την επόμενη σεζόν.

Η Toro Rosso θα χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari προδιαγραφών 2015 την επόμενη σεζόν στην F1. Οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν, από το 2007 ως το 2013.

Και οι δύο ομάδες της Red Bull είχαν μείνει χωρίς κινητήρες για το 2016, μετά το διαζύγιο με την Renault το καλοκαίρι. Και ενώ τα πράγματα για την πρώτη ομάδα που αναζητούσε κινητήρα ικανό να της επιτρέψει να διεκδικεί πρωτάθλημα ήταν πιο περίπλοκα, η Toro Rosso είχε αφήσει να γίνει αντιληπτό εδώ και καιρό ότι είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Ferrari για την προμήθεια κινητήρων 2015.

Η συμφωνία είχε μάλλον  γίνει πριν το Σαββατοκύριακο του Abu Dhabi, ωστόσο έπρεπε να οριστικοποιηθούν μια σειρά από λεπτομέρειες πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Το βασικό ζήτημα είχε να κάνει με τους κανονισμούς που απαγορεύουν σε έναν κατασκευαστή να διαθέτει δύο διαφορετικές γενιές κινητήρων. Όμως την περασμένη Τετάρτη η FIA έδωσε ειδική άδεια στην Ferrari να προμηθεύει την Toro Rosso με μοτέρ μια γενιά πίσω σε σχέση με αυτά που  θα χρησιμοποιούν τα δικά της μονοθέσια.

Αμέσως μετά το τέλος του GP στο Abu Dhabi και πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις ο Carlos Sainz Jr. είχε δηλώσει: «Ανυπομονώ να γίνουμε μια ακόμη πιο… ιταλική ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε περισσότερη ιπποδύναμη. Όταν όλοι μας περνούν σα να είμαστε σταματημένοι στις ευθείες, ανυπομονείς για κάτι τέτοιο. Θα είναι σίγουρα καλύτερο για εμάς. Και από την άλλη, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα βρει περισσότερο κράτημα από το σασί».

Χθες ανακοινώθηκε επίσης επισήμως ότι η Red Bull θα αγωνίζεται με κινητήρες TAG-Heuer. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του αφεντικού της Red Bull, Dietrich Mateschitz, ότι η λύση στο πρόβλημα της προμήθειας κινητήρων για τις δύο του ομάδες θα έπρεπε να είναι κοινή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube