Η συμφωνία Red Bull - Renault «δεν εξαρτάται από τη Lotus»

Η συμφωνία Red Bull - Renault «δεν εξαρτάται από τη Lotus»

Ο Christian Horner είναι σίγουρος ότι η συμφωνία με τη Renault για την προμήθεια κινητήρων το 2016 θα ισχύσει ακόμη κι αν η εξαγορά της Lotus αποτύχει.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι το μέλλον της ομάδας είναι πλέον εξασφαλισμένο αφού υπήρξε συμφωνία για την προμήθεια κινητήρων για το 2016 – μια συμφωνία που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στο τέλος της εβδομάδας. 

Μην έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει κινητήρες από τη Mercedes, τη Ferrari ή τη Honda, η Red Bull αναγκάστηκε να τα ξαναβρεί με τη Renault.

Παράλληλα, η Renault βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξαγοράς της Lotus, αν και έχει βρει ένα εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις της με τον Bernie Ecclestone με θέμα τα έσοδα που πιστεύει ότι δικαιούται δεδομένης της μακρόχρονης παρουσίας και συμβολής της στη Formula 1.

Ο Ecclestone είχε δύο γύρους συνομιλιών με τον πρόεδρο της Renault Sport F1, Jerome Stoll (φωτ. κάτω με τους Horner και Marko), το περασμένο Σαββατοκύριακο, σχετικά με το bonus ως κατασκευαστή και το ιστορικό επίδομα.

Πιστεύεται ότι έχει κατατεθεί στο τραπέζι μια τελική πρόταση από τον Ecclestone, την οποία ο Stoll θα συζητήσει με τον CEO της Renault, Carlos Ghosn. Αν η πρόταση απορριφθεί, θα ματαιωθεί και η εξαγορά της Lotus, οπότε η Renault θα αποχωρήσει από την F1.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει μεταξύ των Ecclestone, Renault και Lotus, λέει ο Horner, η Red Bull θα αγωνιστεί του χρόνου με τους κινητήρες που έχει συμφωνήσει.

Όταν ρωτήθηκε αν η συμφωνία εξαρτάται από το μέλλον της Renault στην F1, o Horner απάντησε: «Υπογράψαμε συμβόλαιο για κινητήρες, τις λεπτομέρειες του οποίου ελπίζω ότι θα μπορέσω να ανακοινώσω μέσα σε μια εβδομάδα.

«Υπάρχει προφανώς μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν μπορώ να σας πω ποιες είναι οι κινήσεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα βγουν μαζί στη δημοσιότητα. Όμως η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, ότι έχουμε μια συμφωνία για του χρόνου. Θα ήθελα να μπορούσα να σας πω ποια είναι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ».

Το «αδελφό» μας AUTOSPORT πιστεύει πως υπάρχουν προϋποθέσεις για να συνεχίσει η Renault με τη Red Bull: Ο βασικός χορηγός της ομάδας, η Infiniti –μια από τις μάρκες του ομίλου Renault/Nissan – θα φύγει, πράγμα που σημαίνει μια απώλεια περίπου 70 εκατ. δολαρίων το χρόνο.

Αν και οι κινητήρες θα εξακολουθήσουν να παρέχονται από τη Renault, υπάρχει πιθανότητα να μετονομαστούν σε “Nissan F1” ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ της ομάδας και του κατασκευαστή των κινητήρων της.

Όταν ρωτήθηκε αν οι κινητήρες θα έχουν ιαπωνική ονομασία, ο Horner είπε: «Δεν θα επιβεβαιώσω ούτε θα διαψεύσω τίποτε. Θα ανακοινωθεί επίσημα σε περίπου μια εβδομάδα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube