Η Red Bull αποχώρησε και πάλι από τις δοκιμές λόγω προβλημάτων

Η Red Bull αποχώρησε και πάλι από τις δοκιμές λόγω προβλημάτων

Τα τεχνικά προβλήματα για τη Red Bull συνεχίστηκαν και σήμερα Πέμπτη, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από τις δοκιμές της Jerez μετά από μόλις 3 γύρους.

Η πρωταθλήτρια ομάδα είχε μια πολύ δύσκολη πρώτη εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με το νέο της μονοθέσιο, την RB10.

Η πρώτη της ημέρα δοκιμών καθυστέρησε διότι είχαν τοποθετήσει λάθος ένα εξάρτημα, ενώ αντιμετώπισε επίσης διάφορα ηλεκτρικά προβλήματα και προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Renault παραδέχτηκε ότι ευθυνόταν η ίδια για κάποια από τα προβλήματα, ειδικά σε σχέση με την αποθήκευση ενέργειας, όμως τα άλλα προβλήματα έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση του κινητήριου συστήματος στο αυτοκίνητο. 

Ενώ οι κύριοι ανταγωνιστές της ομάδας, η Mercedes και η Ferrari, συνεχίζουν να καλύπτουν χιλιόμετρα δοκιμών στην Ισπανία, η πρώτη γεύση που πήρε σήμερα ο Daniel Ricciardo από την RB10 ήταν σύντομη και μάλλον ξινή.

Ο Αυστραλός κατάφερε να βγει στην πίστα το μεσημέρι, αλλά το αυτοκίνητο έμεινε πριν προλάβει να γυρίσει στα pits. Την υπόλοιπη μέρα έκανε μόλις δύο ακόμα γύρους.

Καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι τα προβλήματά της δεν είχαν λυθεί, η Red Bull αποφάσισε να αποσυρθεί και πάλι νωρίς σήμερα, ελπίζοντας να επανέλθει στις δοκιμές αύριο Παρασκευή.

Οι Christian Horner και Adrian Newey έφυγαν επίσης νωρίς, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. Σε ανακοινωθέν της ομάδας αναφέρεται ότι «τα μέτρα που πήραμε έλυσαν το πρόβλημα μόνο μερικώς και πρέπει να ψάξουμε βαθύτερα για την αιτία… Είμαστε όμως πολύ καλοί στο να επιστρέφουμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube