Η McLaren κρατάει τον Button

Η McLaren κρατάει τον Button

Η McLaren ανακοίνωσε ότι o Jenson Button θα συνεχίσει να οδηγεί για την ομάδα και το 2015, δίπλα στον Fernando Alonso.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά της McLaren F1 στο Woking χθες Πέμπτη, και βάζει τέλος στη φημολογία για το ποιος θα είναι ο team-mate του Fernando Alonso του χρόνου.

Η πρόσληψη του Alonso το φθινόπωρο, για τη νέα εποχή της συνεργασίας με τη Honda, είχε αφήσει τους οδηγούς του 2014, Button και Kevin Magnussen, σε πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Υπήρχε διχογνωμία μέσα στη McLaren για το αν η εμπειρία του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009 θα ήταν προτιμότερη από τη νεανική, πιο μακροπρόθεσμη δυναμική του Magnussen.

Η τελική απόφαση αναμενόταν πριν το τελευταίο GP, στο Abu Dhabi τον Νοέμβριο, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε δύο φορές καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στο ΔΣ της ομάδας.

Ο 34χρονος Button, που πρόσφατα χαρακτήρισε την αναποφασιστικότητα της McLaren επί του θέματος ως «περίεργη», θα έχει τελικά την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του.

Η απόφαση σημαίνει πως ο 22χρονος Magnussen θα μείνει χωρίς θέση στην F1 για το 2015, αλλά η McLaren είπε πως θα έχει τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της.

 «Είμαι πολύ ευτυχής που ο Kevin θα μείνει στην ομάδα», δήλωσε ο Button. «Είναι πολύ γρήγορος οδηγός και πραγματικά καλό παιδί.

«Κοιτώντας μπροστά, γνωρίζω τους ανθρώπους της Honda καλά, έχοντας οδηγήσει μονοθέσια F1 με δικούς τους κινητήρες από το 2003 έως το 2008.

«Έχω τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό απέναντί τους, και υπόσχομαι να δώσω το 100% ώστε να έχει επιτυχία η συνεργασία τους με τη McLaren.

«Και βέβαια, ανυπομονώ να έχω ως team-mate μου έναν οδηγό τόσο γρήγορο και έμπειρο όσο ο Fernando. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε εξαιρετικά καλά».

Ο πρόεδρος της McLaren, Ron Dennis, είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να χαθεί η ευκαιρία να έχει η ομάδα δύο αναγνωρισμένους παγκόσμιους πρωταθλητές.

«Ο Fernando και ο Jenson έχουν πάρει συνολικά εκκίνηση σε ακριβώς 500 GP κι έχουν κερδίσει τα 47 από αυτά.

«Μπορώ λοιπόν να πω με ασφάλεια ότι έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στην F1, και μάλιστα με διαφορά μιας τάξης μεγέθους.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να τιμήσω τον Kevin, που έκανε σπουδαία δουλειά φέτος και θα συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ομάδας μας.

«Θα είναι ο οδηγός δοκιμών μας, ο εφεδρικός και τρίτος οδηγός μας, και συνεχίζει να έχει εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον»

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ BUTTON ΣΤΗ McLAREN

Αγώνες: 96
Νίκες: 8
Poles: 1
Ταχύτεροι γύροι: 6
Βαθμοί: 871
καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα: 2ος, το 2011

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube