Η Formula1 πάει Monza [video]

Η Formula1 πάει Monza [video]

Στο ναό της ταχύτητας αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται το πρωτάθλημα

Με τον Hamilton να βρίσκεται στους 227 βαθμούς και τον Rosberg στους 199 η Formula1 ταξιδεύει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Monza, στο ναό της ταχύτητας.
 
Είναι προφανές πως ο Γερμανός θέλει με κάθε τρόπο τη νίκη για να μείνει κοντά στον ομόσταυλό του την ώρα που θέλει να ξεχάσει το περυσινό του λάθος που του κόστισε τη νίκη. 

Την ίδια στιγμή ο Vettel που μέχρι τώρα έχει μαζέψει 160 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση αφού η Ferrari παίζει εντός έδρας και οι εξέδρες θα είναι κατακόκκινες από τους φανατικούς της φίλους. Το ίδιο βέβαια θέλει και ο Kimi που επιπλέον πρέπει να ξορκίσει όλες τις μέχρι τώρα ατυχίες που σημάδεψαν την πορεία του μέσα στη χρονιά με το κόκκινο μονοθέσιο. 
 
H πίστα και τα λάστιχα
Στη Monza τίποτα δεν θα είναι όμως εύκολο για κανέναν. Η πίστα έχει μερικές από τις πλέον γρήγορες ευθείες και στροφές του πρωταθλήματος με τους οδηγούς να διαχειριστούν ιδανικά τα ελαστικά τους (το 2014 ο νικητής πήγε με στρατηγική ενός pit stop) και τους μηχανικούς να επιλέγουν τις ιδανικές αεροδυναμικές για την περίσταση ρυθμίσεις. 
 
Η μέση γόμα P Zero White και η μαλακή γόμα P Zero Yellow επιλέχθηκαν από την Pirelli για το Ιταλικό Grand Prix. O Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής Pirelli τόνισε σε δηλώσεις του πως στη Monza φέτος επιλέξαμε μέση και μαλακή γόμα αντί για μέση και σκληρή που είχαμε πέρυσι, υπογραμμίζοντας πως η δουλειά που θα γίνει κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών θα είναι πολύ σημαντική στην επιλογή της βέλτιστης στρατηγικής. 
Καθώς και οι δυο γόμες θα έχουν παραπλήσια απόδοση δημιουργούνται πολλές επιλογές, με τα μονοθέσια να έχουν ελάχιστες κλίσεις στις αεροτομές γεγονός που αυξάνει τη δουλειά των ελαστικών στη φάση της πέδησης και της επιτάχυνσης. 

Κατά τα λοιπά είναι σίγουρο πως άπαντες θα κάνουν το παν για μαι καλή εμφάνιση στο ναό της ταχύτητας με τους δύο οδηγούς τις Mercedes να βρίσκονται στη δική τους μάχη και τον Vettel να θέλει να μπει σφήνα ανάμεσά τους για να διεκδικήσει βάθρο (και ίσως και νίκη) για να... τρελάνει τους φίλους της Scuderia.
 
Tί είχε γίνει πέρυσι 
 

 
Στον αγώνα του 2014 ο Rosberg έχασε κυριολεκτικά τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Ο Lewis Hamilton έκανε ίσως τη χειρότερη εκκίνηση της καριέρας του στρίβοντας 4ος ενώ ξεκινούσε από την pole position, την ώρα που ο Γερμανός έπαιρνε κεφάλι.
 
Ακόμη χειρότερη εκκίνηση έκανε ο τρίτος στο grid Vallteri Bottas που βρέθηκε βρέθηκε στη 10η θέση.  Κερδισμένος ήταν ο Vettel, που ανέβηκε 6ος πίσω από τον Button και μπροστά από τον Alonso ενώ ακολουθούσαν οι Perez και Raikkonen.
 
Το πρόβλημα του Hamilton δεν είχε να κάνει με τις ικανότητές του αλλά με την ελαττωματική λειτουργία μιας ρύθμισης στα ηλεκτρονικά που οι μηχανικοί του διόρθωσαν γρήγορα και ο Βρετανός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του για να βρεθεί γρήγορα και πριν τον πρώτο (και μοναδικό) πιτ στοπ στη 2η θέση πίσω από τον ομόσταυλό του, αφού προηγουμένως είχε περάσει τους Kevin Magnussen και Felipe Massa.
 
Μετά τα πιτ στοπ η σειρά στην κορυφή δεν άλλαξε, με τον Nico Rosberg να προηγείται του Lewis Hamilton και τον Felipe Massa. Τέταρτος είχε ανέβει ο Vettel εμπρός από τους Magnussen, Bottas, Perez, Button, Alonso.
 
Στο μεταξύ ο Hamilton πίεζε και κάπου εκεί ήρθε το δεύτερο ίδιο λάθος του Rosberg που έχασε τα φρένα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης δίνοντας την ευκαιρία στον ομόσταυλό του να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί ως το τέλος.
Στον αμέσως επόμενο γύρο εγκατέλειψε ο Alonso με πρόβλημα στον κινητήρα απογοητεύοντας τους φίλους της  Ferrari.  
 
Kαι ενώ οι τρεις πρώτες θέσεις έδειχναν να είναι "κλειδωμένες" πιο πίσω γινόταν μάχη. Ο Bottas που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα είχε αρχίσει να περνά τον έναν μετά τον άλλον για να τερματίσει τελικά 4ος, την ώρα που ο Ricciardo πέρασε τους Perez-Button και βρέθηκε στην 7η θέση πίσω από Vettel και Magnussen
 
Λίγο αργότερα ο Αυστραλός πέρασε και τον Magnussen αλλά και τον Vettel και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία για να τερματίσει τελικά 5ος. Ο Vettel στους τελευταίους γύρους δέχτηκε πίεση αλλά διατήρησε την 6η θέση. Ο Kevin Magnussen τερμάτισε 7ος αλλά με 5” να προστίθενται στο χρόνο του έπεσε στη 10η θέση και ακολούθησαν οι Sergio Perez, Jenson Button και Kimi Raikkonen.
 
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2014

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube