Η Ferrari «τα χώνει» σε FIA και Ecclestone

Η Ferrari «τα χώνει» σε FIA και Ecclestone

Απειλεί για μια ακόμη φορά με αποχώρηση, αν...

Για μια ακόμη φορά ο Sergio Marchionne βάζει στο στόχαστρο FIA και Ecclestone. Αυτή τη φορά αιτία είναι οι κανονισμοί για την εξέλιξη των κινητήρων.

Η Scuderia φέρεται να απειλεί πως θα αποχωρήσει από την F1 αν συνεχιστούν να ισχύουν οι κανονισμοί που δεν επιτρέπουν την εξέλιξη των κινητήρων. 

Ο Marchionne δήλωσε πως η εξέλιξη των κινητήρων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της F1 και πως το πρόβλημα των μικρότερων ομάδων που είναι οικονομικό και χρησιμοποιείται ως «άλλοθι» από τη FIA δεν μπορεί να φρενάρει τις διαδικασίες. Το καταλαβαίνω είπε ο Marchionne, αλλά είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η ίδια η FIA και όχι εμείς. 

Μάλιστα το μεγάλο αφεντικό της Scuderia προχώρησε ακόμη περισσότερο τονίζοντας πως τις ίδιες απόψεις με αυτόν έχουν τόσο η Mercedes όσο και η Renault. Η προσπάθεια είπε να φτιάξουμε μια μονάδα ισχύος που να είναι οικονομικά προσιτή για τις μικρές ομάδες, στην ουσία μας δένει τα χέρια να προωθήσουμε την εξέλιξη.

Οι ομάδες πηγαίνουν στην F1 για να δείξουν στον κόσμο πως έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να εξελίσσουν κινητήρες και τεχνολογία και όχι να μένουν στάσιμες. Η Ferrari δεν έχει λόγο να συνεχίσει να είναι παρούσα αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δεν είναι δυνατό-κατέληξε- η ρυθμιστική αρχή του σπορ να είναι αυτή που επιβάλλει όρους οικονομικής διαχείρισης μιας ομάδας. Δεν μπορεί η επιτροπή της F1 να μας λέει πόσο θα πουλήσουμε τον κινητήρα μας σε μια άλλη ομάδα, τη στιγμή που εμείς έχουμε επενδύσει εκατομμύρια για την εξέλιξή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube