Η Ferrari ανανεώνει το συμβόλαιο του Allison

Η Ferrari ανανεώνει το συμβόλαιο του Allison

Ο James Allison θα παραμείνει τεχνικός διευθυντής της Scuderia μέχρι το τέλος του 2018, αφού το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για τρία χρόνια.

Ο Allison, που πήγε στη Ferrari αφού έφυγε από τη Lotus στα μέσα της σεζόν του 2013, θα έμενε ελεύθερος στο τέλος του 2015, αφού το συμβόλαιό του με τη Scuderia έληγε.

Όμως, μετά την επιτυχημένη επιστροφή του στο Maranello –αφού ήταν στην ομάδα και την περίοδο 1999-2005– η ιταλική ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια.

Όταν ο Allison πήγε στη Ferrari πριν δύο χρόνια, ήταν ήδη πολύ αργά για να επηρεάσει τη σχεδίαση του μονοθεσίου του 2014. Όμως η συνεισφορά του βοήθησε στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας με τη φετινή SF15-T.

Το μονοθέσιο είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, επιτρέποντας στον Sebastian Vettel να πάρει νίκες στη Μαλαισία και την Ουγγαρία και να ανέβει στο βάθρο άλλες πέντε φορές, ενώ ο team-mate του, Kimi Raikkonen, πήρε μια δεύτερη θέση στο Μπαχρέιν, που ήταν και το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα.

Στην προηγούμενη θητεία του στη Ferrari, o Allison βοήθησε την ιταλική ομάδα να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 1999 έως το 2004, με τον Michael Schumacher να παίρνει πέντε από τους επτά τίτλους του την περίοδο 2000-2004.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube