Η F1 θέλει και βιομετρικά δεδομένα των οδηγών στις αναλύσεις της [video]

Η F1 θέλει και βιομετρικά δεδομένα των οδηγών στις αναλύσεις της [video]

Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας - Τι έδειξε το ατύχημα του Alonso στην Αυστραλία

H F1 σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες κάμερες στα μονοθέσια αλλά και να συγκεντρώσει τα βιομετρικά δεδομένα των οδηγών (ίσως και από αυτή τη σεζόν), με σκοπό να προχωρήσει στην πληρέστερη κατανόηση των αιτιών των ατυχημάτων και με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των αγώνων. 

Σε κάποια αυτοκίνητα, έχουν τοποθετηθεί ήδη κάμερες υψηλής ταχύτητας που είναι στραμμένες προς τον οδηγό και κάνουν λήψεις κάθε εκατοστό του δευτερολέπτου. Μια τέτοια κάμερα έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για το ατύχημα του Fernando Alonso το Μάρτιο στην Αυστραλία.
Η ανάλυση της εικόνας από το συγκεκριμένο ατύχημα έδειξε πως το κεφάλι του Alonso χτύπησε με δύναμη δύο φορές στο αριστερό εσωτερικό του προσκέφαλου.

Όμως οι υπεύθυνοι της F1 δεν αρκούνται στις κάμερες. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, o Laurent Mekies, Γενικός Διευθυντής Έρευνας του Global Institute της FIA, ελπίζει έως το τέλος της χρονιάς να έχει γίνει μια τουλάχιστον φορα σε κάθε οδηγό μια δοκιμή καταγραφής βιομετρικών δεδομένων. Σε αυτα περιλαμβάνονται οι καρδιακοί παλμοί, ο ρυθμός αναπνοής, η θερμοκρασία του σώματος, ακόμη και ο βαθμός εφίδρωσης.

Ακόμη και οι ζώνες ασφαλείας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την εκτίμηση των φορτίων στο άνω μέρος του σώματος του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με Halo από το 2017 τα μονοθέσια της Formula 1

Ο Laurent Mekies είπε ακόμη πως η εισαγωγή από την επόμενη χρονιά του συστήματος προστασίας Ηalo, θα βοηθήσει να τοποθετηθούν ακόμη περισσότερες μικροκάμερες περιμετρικά του οδηγού. 

Η FIA θέλει να έχει (και στην περίπτωση του Alonso είχε), μια «μια ιατροδικαστική εικόνα» για το τι συμβαίνει στον οδηγό και το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού ατυχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube