Η F1 έχει πάρει λάθος δρόμο, σύμφωνα με τον Sebastian Vettel

Η F1 έχει πάρει λάθος δρόμο, σύμφωνα με τον Sebastian Vettel

Ο Sebastian Vettel πιστεύει ότι η Formula 1 πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της και να επικεντρωθεί περισσότερο στους οδηγούς και λιγότερο στην τεχνολογία.

Οι συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς, οι αυστηροί περιορισμοί και η στροφή της Formula 1 σε πιο «πράσινες» τεχνολογίες έχουν κάνει τα μονοθέσια πιο εύκολα από ποτέ στην οδήγηση και τα Grand Prix, πιο προβλέψιμα και από ποδοσφαιρικό αγώνα της Superleague!

Η ρίζα του κακού, σύμφωνα με τον Sebastian Vettel, είναι ότι στην πορεία το άθλημα το ίδιο αλλά και οι οδηγοί τέθηκαν στο περιθώριο, με την Formula 1 να επικεντρώνεται περισσότερο στο τεχνολογικό της προφίλ.

"Πιστεύω ότι κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι το άθλημα και το ποιος οδηγός είναι ταχύτερος" τόνισε ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, σε συνέντευξή του. "Όπως και στο παρελθόν, τα μονοθέσια συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά δεν θα πρέπει να χανόμαστε σε πολύπλοκους κανονισμούς, που δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να ξεχωρίσουν".

Ο Vettel πρόσθεσε ακόμα ότι η κυριαρχία της Mercedes, τα τελευταία δυο χρόνια, σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς που θεσπίστηκαν, απομάκρυναν τους θεατές από την Formula 1.

"Η κυριαρχία της Mercedes τα δυο τελευταία χρόνια μείωσε το ενδιαφέρον των θεατών, όπως είναι φυσικό. Βοήθησαν βέβαια σ’ αυτό και οι κανονισμοί που παρά είναι προσηλωμένοι στην λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθούμε από τις ρίζες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά να φτάσουμε και πάλι στο σημείο όπου οι οδηγοί θα ταυτίζονται με τα μονοθέσιά τους".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube