Η αμερικανική Haas F1 Team ανακοίνωσε τον Esteban Gutierrez ως δεύτερο οδηγό

Η αμερικανική Haas F1 Team ανακοίνωσε τον Esteban Gutierrez ως δεύτερο οδηγό

Ο τρίτος οδηγός της Ferrari, Esteban Gutierrez, θα αγωνίζεται του χρόνου με τη νεοφερμένη στην F1 αμερικανική Haas.

Στο GP της πατρίδας του, ο Μεξικανός Esteban Gutierrez ανακοινώθηκε και επισήμως ως δεύτερος οδηγός της αμερικανικής ομάδας που θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα του 2016.

Στην ουσία κανείς δεν εξεπλάγη, αφού η πρόσληψη του Gutierrez ήταν εδώ και βδομάδες το… χειρότερα φυλαγμένο μυστικό στα paddocks. Ο Μεξικάνος, μετά το τέλος της θητείας του στην Sauber με την οποία αγωνίστηκε το 2013 και το ’14 ( με μοτέρ Ferrari) μετακόμισε στο Μαρανέλο ως τρίτος οδηγός. Δεδομένης της στενής σχέσης της νεοσυσταθείσας Haas F1 Team με την Ferrari, η πρόσληψη του Gutierrez ήταν σχεδόν βέβαιη.

Εκτός από την υποστήριξη της Ferrari, ο Μεξικάνος οδηγός έχει μεγάλη προσωπική χορηγία από τον συμπατριώτη του δισεκατομμυριούχο Carlos Slim Jr.

Ο Gutierrez είχε πάρει το πρωτάθλημα στο GP3 το 2010 και στην συνέχεια αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο GP2, τερματίζοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος το 2012, πριν προσληφθεί από τη Sauber F1. Εκεί όμως τα βρήκε σκούρα το 2013 δίπλα στον Nico Hulkenberg, ενώ το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά της ομάδας και ούτε ο Μεξικανός ούτε ο Adrian Sutil πήραν βαθμό πριν απολυθούν και οι δύο.

Ο Gutierrez πάντως διέσωσε την καριέρα του (λόγω Slim) και προσελήφθη από τη Ferrari ως εφεδρικός οδηγός, απ' όπου και κατέληξε στη Haas.

Η συνεργασία της Ferrari με τη Haas είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτήν ενός προμηθευτή κινητήρα σε μια νέα ομάδα. Οι Ιταλοί προσφέρουν τεχνογνωσία και σε άλλους τομείς, ακόμη και ανθρώπινο δυναμικό.


Το αφεντικό της ομάδας, Gene Haas (δεξιά), με τον Romain Grosjean κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γάλλου

Η αμερικανική ομάδα μπορεί να είναι καινούρια στην F1 αλλά έχει σημαντική αγωνιστική ιστορία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο πρωτάθλημα NASCAR. Και στοχεύει ψηλά από την πρώτη σεζόν. Να θυμίσουμε ότι το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας οδηγεί ο σημερινός οδηγός της Lotus, Romain Grosjean. Ο Γάλλος γύρισε την πλάτη στην πιθανότητα να οδηγεί για την εργοστασιακή ομάδα της Renault, στο πολύ πιθανό σενάριο που αυτή αγοράσει τελικά την Lotus. Προτίμησε την Haas F1 ως προθάλαμο για την Ferrari, όταν επιτέλους αδειάσει το cockpit του Raikkonen.

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Gutierrez έγινε στο Μουσείο Soumaya της Πόλης του Μεξικού, στο πλαίσιο του Grand Prix, παρουσία του ιδιοκτήτη της ομάδας Gene Haas, του επικεφαλής της, Guenther Steiner, και βέβαια του Carlos Slim.

«Η δουλειά που κάνουμε με την Haas, τη Ferrari και τον Maurizio [Arrivabene] μου δίνει την ευκαιρία να είμαι μέλος της οικογένειας της Ferrari», δήλωσε ο Gutierrez.

Ο Haas είπε: «Εξετάσαμε πολύ διεξοδικά την πρόσληψη δεύτερου οδηγού και το πρόσωπο που επιλέξαμε έρχεται με πολύ καλές συστάσεις από τη Ferrari. Έχει ιστορικό αγώνων στην F1 το 2013 και ’14 και είναι στον εφεδρικό κατάλογο της Ferrari οπότε πιστεύουμε ότι έχει δυναμικό για να προσθέσει στην ομάδα».

Ο Steiner διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα στην ομάδα προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και δήλωσε: «Με τον Esteban και τον Romain, θα είμαστε ανταγωνιστικοί από την πρώτη χρονιά, θα είμαστε όσο καλοί μπορούμε να είμαστε»


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube