Δύο αγώνες κάθε Κυριακή θέλει ο Ecclestone για την Formula 1

Δύο αγώνες κάθε Κυριακή θέλει ο Ecclestone για την Formula 1

Ο Bernie Ecclestone θέλει η Formula 1 να κινηθεί στα πρότυπα του WTCC και να γίνονται διπλοί αγώνες για να αυξηθεί η τηλεθέαση.

Ο Bernie Ecclestone σκέφτεται συνεχώς τρόπους για να αυξήσει τo ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό στη Formula 1.

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέπτυξε μια θεωρία σύμφωνα με την οποία ο αγώνας της Κυριακής θα μπορούσε να «σπάσει» σε δύο σαραντάλεπτους με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα στο οποίο οι οδηγοί θα έδιναν συνεντεύξεις και οι μηχανικοί θα έκαναν ελεύθερα τις αναγκαίες εργασίες στα μονοθέσια. 

Σύμφωνα με την πρόταση του Ecclestone, η σειρά εκκίνησης του δεύτερου αγώνα θα μπορούσε να προκύψει από τη σειρά τερματισμού του πρώτου (μάλλον δεν θέλει να υιοθετήσει αυτό που ισχύει στο WTCC), με όλο αυτό το πρόγραμμα να πιστεύει πως θα αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για το σπορ αλλά και την τηλεθέαση.

Αφορμή για τη σκέψη του αυτή, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ήταν ο αγώνας στη Βραζιλία όπου λόγω της βροχής και των συμβάντων που είχαμε, στην ουσία προέκυψαν δύο εκκινήσεις. Η τηλεθέαση -σύμφωνα με τον Ecclestone - ανέβηκε στα ύψη και ο κόσμος δεν εγκατέλειψε την TV μια η εξέλιξη του αγώνα αυτού καθαυτού τους κράτησε όλους «καρφωμένους» στις οθόνες. 

Βέβαια αυτό δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί αν υιοθετηθεί η σκέψη αυτή του Bernie, όμως δεν ακούγεται και άσχημα και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες στο «πυροτέχνημα» που εκτόξευσε. Άλλωστε αυτό κάνει πάντα: Πετάει μια ιδέα και ανάλογα με τις αντιδράσεις ή την αποδοχή προχωρά στη συνέχεια στην υλοποίησή της ή όχι. 

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως πρόκειται για μια ιδέα που θα αλλάξει τα πάντα στην F1, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ο Bernie εμφανίζεται ενθουσιασμένος από την ιδέα του, όντας (πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του) σίγουρος πως οι χορηγοί θα αγκαλιάσουν με θέρμη την ιδέα του. Οι καιροί αλλάζουν τόνισε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και εμείς μεγάλες αλλαγές. Όμως χρειάζεται θάρρος για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο κατέληξε, αφού είναι κάτι εντελώς καινούργιο για τη Formula 1.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube