Δοκιμές, Βαρκελώνη: Ο Vettel και πάλι μπροστά

Δοκιμές, Βαρκελώνη: Ο Vettel και πάλι μπροστά

Ο Sebastian Vettel έκανε και πάλι τον καλύτερο χρόνο με τη Ferrari, αυτή τη φορά με τα νέα ultra-soft λάστιχα.

Ο Γερμανός της Scuderia φόρεσε τα νέα Pirelli, με την εξαιρετικά μαλακή γόμα, και ήταν και πάλι ο ταχύτερος, πριν το μεσημεριανό διάλειμμα των σημερινών δοκιμών.

Ο Vettel ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους και χθες, με τα μεσαία Pirelli.

Σήμερα, τη δεύτερη μέρα του στο τιμόνι της νέας Ferrari SF16-H, συνέχισε να είναι πρώτος στον πίνακα των χρόνων, αρχικά με τη μεσαία γόμα, μετά με την πολύ μαλακή (super-soft) και τέλος με τη νέα, εξαιρετικά μαλακή (ultra-soft) που προορίζεται για σιρκουί πόλης, όπως αυτό του Μονακό.

Ο Daniel Ricciardo (Red Bull) ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τη νέα γόμα, εκθρονίζοντας τον Vettel που ήταν πρώτος με τη μεσαία γόμα. Όμως ο Γερμανός απάντησε κόβοντας άλλα 0,7” από το χρόνο του Αυστραλού, και σημειώνοντας ένα 1’ 22” 810.  

Από την πλευρά της, η Mercedes συνέχισε να επικεντρώνεται στην κάλυψη χιλιομέτρων, με το Nico Rosberg να κάνει 81 γύρους τις 4 πρώτες ώρες της ημέρας (ο Hamilton είχε κάνει 156 χθες).

Φορώντας τα μεσαία Pirelli, ο Rosberg πέτυχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, 2” πίσω από αυτόν του Vettel.

Τέταρτος ταχύτερος ο Sergio Perez με τη Force India VLM09, που οδηγούσε χθες ο συμπατριώτης του, Alfonso Celis. Ο Μεξικανός φορούσε και αυτός τα μεσαία Pirelli σήμερα το πρωί.

Ακολούθησαν στην κατάταξη ο Ericsson (περσινή Sauber), o Bottas (Williams), o Wehrlein (νέα Manor-Mercedes, φωτ. κάτω), o Palmer (Renault) που δεν είχε τα χθεσινά προβλήματα λογισμικού, ο Gutierrez (Haas), o Alonso (McLaren) και ο Verstappen (Toro Rosso) που σταμάτησε με βλάβη αλλά είχε ήδη συμπληρώσει 59 γύρους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube