Δοκιμές, Βαρκελώνη: Ο Raikkonen ξαναφέρνει τη Ferrari στην κορυφή

Δοκιμές, Βαρκελώνη: Ο Raikkonen ξαναφέρνει τη Ferrari στην κορυφή

Ο Kimi Raikkonen φόρεσε τα νέα, ultra-soft λάστιχα για να κάνει τον καλύτερο χρόνο το πρωί της τελευταίας μέρας δοκιμών.

Ο Φιλανδός σημείωσε ένα 1’ 23” 477 με τη Ferrari SF-16H λίγο πριν τη μεσημεριανή διακοπή – ένα χρόνο 1,786” μπροστά από εκείνον του δεύτερου, Kevin Magnussen, με τη Renault και τα soft λάστιχα.

Ήταν ένα πιο παραγωγικό πρωινό για τον Raikkonen, που χθες είχε κάνει μόνο 4 γύρους λόγω των ελέγχων που πραγματοποίησε η ομάδα στο σύστημα τροφοδοσίας του μονοθεσίου του.

Αντίθετα, το πρωινό της McLaren δεν ήταν καθόλου παραγωγικό, αφού μια μικρή διαρροή ψυκτικού υγρού την ανάγκασε να κρατήσει το μονοθέσιο στο γκαράζ για έλεγχο. Ο Fernando Alonso είχε καταφέρει να κάνει προηγουμένως μόνο 3 γύρους και αναμενόμενα τον χειρότερο χρόνο απ’ όλους.

Η Mercedes και πάλι επικεντρώθηκε σε δοκιμές αξιοπιστίας με τα μεσαία (medium) λάστιχα. Ο Lewis Hamilton συμπλήρωσε 99 γύρους, για να φτάσει συνολικά τους 343 μέχρι στιγμής στη Βαρκελώνη!

Η Mercedes για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το νέο της ρύγχος, που ήρθε στην πίστα χθες. Σήμερα το απόγευμα θα οδηγήσει ο Nico Rosberg.

Ο Max Verstappen (Toro Rosso) είχε πολλή δουλειά το πρωί, συμπληρώνοντας 75 γύρους της πίστας και σημειώνοντας τον 3ο καλύτερο χρόνο, φορώντας τα μεσαία Pirelli.

Τη μεσαία γόμα ελαστικών χρησιμοποίησε και ο Daniil Kvyat για να πετύχει τον 4ο καλύτερο χρόνο με τη Red Bull, μπροστά από τον Felipe Nasr με τη Sauber του 2015 και τα μαλακά Pirelli.

O Hamilton ήταν 6ος, μπροστά από τον οδηγό εξέλιξης της Force India, Alfonso Celis, και τον Rio Haryanto με τη Manor-Mercedes.

O Felipe Massa με τη Williams σημείωσε τον 9ο χρόνο, ενώ ο Esteban Gutierrez δεν είχε πολλή δουλειά το πρωί, κάνοντας μόνο 26 γύρους και τον 10ο χρόνο με τη Haas.

Ρεπορτάζ από τις απογευματινές δοκιμές, το βράδυ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube