Δεν υπάρχει Ferrari «δύο»

Δεν υπάρχει Ferrari «δύο»

Ο Sergio Marchionne ενοχλείται από αυτούς που διαδίδουν ότι η Haas F1 θα λειτουργεί ως δεύτερη ομάδα της Ferrari.

Η Haas θα προμηθεύεται από την Ferrari όλα τα κομμάτια του μονοθεσίου που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα της FIA με τα εξαρτήματα που είναι υποχρεωμένη  να κατασκευάζει μόνη της κάθε ομάδα ώστε να θεωρείται κατασκευαστής.

Θα χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη έκδοση κινητήρα, την ίδια με αυτή των ιταλικών μονοθεσίων. Και θα έχει πρόσβαση στην αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari. Όλα αυτά έχουν επιτρέψει σε μερίδα του ανταγωνισμού και του Τύπου να την θεωρούν παράρτημα της Ferrari. Ο Marchionne θεωρεί αυτή την εικόνα στρεβλή.

«Η περίπτωση της Haas είναι απλή. Λειτουργήσαμε ως τεχνικός σύμβουλος, παρέχοντας τεχνογνωσία σε μια ομάδα στο ξεκίνημά της. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Συνεργαζόμαστε ώστε και εκείνοι από την πλευρά τους να εξασφαλίσουν ό,τι τους είναι απαραίτητο για συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι όλο», δήλωσε ο Marchionne.

Τόσο ο Romain Grosjean όσο και ο Esteban Gutierrez που θα οδηγούν για την Haas στοχεύουν σε μία θέση στην Ferrari στο μέλλον. Ο Marchionne θεωρεί πρώιμο να συζητήσει ο,τιδήποτε σχετικό μετακινήσεις οδηγών.

«Συμπαθώ τον Grosjean ως άνθρωπο, τον έχω δει να αγωνίζεται, αλλά δεν τον γνωρίζω πολύ καλά. Θα ήταν ανώριμο να συζητήσω οτιδήποτε αφορά στους οδηγούς. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον Sebastian και τον Kimi. Οποιαδήποτε συζήτηση θα γίνει μετά το τέλος του 2016», ξεκαθάρισε ο Marchionne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube