Δεν θα δίνει κινητήρες στη Sauber η Honda

Δεν θα δίνει κινητήρες στη Sauber η Honda

Σενάρια επί σεναρίων και στο βάθος... η αποχώρηση της Honda από την F1

Τον περασμένο Απρίλιο η Sauber είχε ανακοινώσει ότι θα προμηθεύεται κινητήρες από τη Honda μετά το 2018. Ωστόσο όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα, οι Ιάπωνες έριξαν τη βόμβα ανακοινώνοντας ότι δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας μετά και την αποχώρηση της Monisha Kaltenborn, έστω και αν αυτό σημάνει πως πρέπει να καταβάλουν και ρήτρα στην ελβετική ομάδα. 
 
Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι ναι μεν τον Απρίλο ανακοινώθηκε μια τέτοια συμφωνία, αλλά αυτή ουδέποτε ολοκληρώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε επίσημα να ενεργοποιηθεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Sauber να αναζητήσει αλλού προμηθευτές κινητήρων για το 2018, κάτι που θέτει τη συμφωνία στο περιθώριο. 
 
Σε όλα τα παραπάνω απάντησε εκπρόσωπος της Honda, ο οποίος είπε πως όλα είναι εικασίες και ότι η σχέση Sauber-Honda δεν έχει αλλάξειΩστόσο δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς είναι αυτή η συμφωνία... 
 
Το παρασκήνιο θέλει τη συμφωνία να έχει κλείσει με την Kaltenborn, η οποία όμως αποχώρησε από τη Sauber λίγο πριν τον αγώνα στο Μπακού. Την εποχή εκείνη ο Pasal Picci είπε ότι η αποχώρηση της Kaltenborn έγινε σε καλό κλίμα και με συμφωνία των δύο μερών. Ωστόσο πίσω από τις κλειστές πόρτες όλοι έλεγαν ότι αιτία της αποχώρησης ήταν μια διαφωνία σχετικά με τη συμφωνία με τη Honda. 
 
Επί της ουσίας, και με όλα αυτά τα σενάρια να πλανώνται, είναι άγνωστο ποιον κινητήρα θα επιλέξει η Sauber. Η λύση της Ferrari δεν φαντάζει μακρινή, ωστόσο το γεγονός ότι ακούγεται ότι η McLaren μιλά με τη Mercedes κάνει τα σενάρια για συνολική αποχώρηση της Honda από την F1 να φουντώνουν. 
 
Ειδικοί επισημαίνουν πως αν τελικά η Sauber δεν τα βρει με τη Honda και η McLaren αποφασίσει να «σπάσει» και αυτή τη συμφωνία της με τους Ιάπωνες, τότε, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Honda να κάνει ένα... διάλειμμα από την παρουσία της στην F1 και να περάσει μια ή δύο σεζόν εξελίσσοντας ίσως έναν κινητήρα μακριά από το πρωτάθλημα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube