Χωρίς Grand Prix της Formula 1 η Γερμανία το 2017

Χωρίς Grand Prix της Formula 1 η Γερμανία το 2017

Οι συνομιλίες Ecclestone με τους υπεύθυνους του Hockenheim δεν κατέληξαν σε συμφωνία και η Γερμανία δεν θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1 το 2017.

Για κάποιους ήταν αναμενόμενο. Για κάποιους άλλους η ελπίδα παρέμενε ζωντανή. Δικαιώθηκαν οι πρώτοι: Η Γερμανία μένει εκτός από το καλαντάρι της Formula 1 για το 2017.

Ο λόγος είναι απλά οικονομικός και όσο και αν φαίνεται περίεργο, η πίστα του Hockenheim, η μόνη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνα της F1, δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα που απαιτούσε ο Bernie Ecclestone για να την εντάξει στο πρόγραμμα. Έτσι, μια χώρα με τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία, με οδηγούς στην F1 (ίσως και με παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2016 αν τα καταφέρει ο Rosberg) και με την πρωταθλήτρια ομάδα να είναι δική της, δεν θα έχει αγώνα!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος της πίστας Georg Seiler, ο οποίος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με τον Bernie Ecclestone δεν είχαν ένα αίσιο αποτέλεσμα. 

Σε επίπεδο προγράμματος αυτό σημαίνει πως το καλαντάρι θα μείνει με 20 αγώνες, με τον αγώνα της Ουγγαρίας πιθανόν να μετακομίζει στις 30 Ιουλίου για να πάρει τη θέση του GP της Γερμανίας, την ώρα που και ο αγώνας της Βραζιλίας δεν είναι βέβαια 100% ότι θα βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα. 

Ο Ecclestone είπε πως η προσφορά των υπευθύνων της πίστας δεν ήταν ικανοποιητική. Ήθελαν- είπε - να συνεχίσουν με το ίδιο καθεστώς (σ.σ.: οικονομικό) το οποίο ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν αποδεκτό από εμάς. Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς, όμως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, συμπλήρωσε μάλλον κυνικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube