Bottas: Δεν θα καθυστερήσω τον Vettel

Bottas: Δεν θα καθυστερήσω τον Vettel

O Valtteri Bottas δηλώνει πως δεν υπάρχει σχέδιο να καθυστερήσει τον οδηγό της Ferrari για να τον πιάσει ο Hamilton.

Ο Bottas θα ξεκινήσει τον αγώνα από την pole position, έχοντας δίπλα του τον Vettel, ενώ ο Hamilton μετά την ποινή του για αλλαγή κιβωτίου θα ξεκινήσει από την 8η θέση, δηλαδή 6 θέσεις πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο.

«Απ’ ό,τι έχω δει στις σημειώσεις για τη στρατηγική του αγώνα, δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε ο Bottas. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε καλή εκκίνηση στον αγώνα και πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα.

«Ο Lewis μπορεί να δώσει τη μάχη από εκεί που θα ξεκινήσει. Αν αρχίσεις να παίζεις παιχνίδια, το πράγμα γίνεται επικίνδυνο. Αν το μονοθέσιο πίσω σου έχει DRS και σου πάρει το slipstream, τότε από ένα μόνο λάθος μπορεί να πάρει και τη νίκη».

Ο Hamilton πιστεύει ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσει ο Bottas να τον βοηθήσει, και υποστήριξε ότι ο team-mate του πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη.

«Δεν έχει νόημα να κόψει ταχύτητα ο Valtteri, οπότε θα πιέσει όσο μπορεί για να κερδίσει τον αγώνα», δήλωσε.

Ο Hamilton, που τερμάτισε 2ος ξεκινώντας από την 9η θέση το 2014 στον ίδιο αγώνα, παραδέχτηκε ότι δεν έχει βλέψεις για τη νίκη αύριο.

«Ο Valtteri ήταν ο πιο γρήγορος όλο το διήμερο, οπότε δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή», είπε. «Είμαι βέβαιος ότι τότε [το 2014] είχαμε μεγαλύτερη διαφορά ταχύτητας από τα άλλα μονοθέσια.

«Φέτος είναι πιο απίθανο από ό,τι ήταν τότε, αλλά βέβαια θα προσπαθήσω όσο μπορώ και θα είμαι ευτυχής αν φτάσω τόσο ψηλά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube