Arrivabene: Αν έγινε λάθος με τα πιτ-στοπ είναι όλο δικό μου

Arrivabene: Αν έγινε λάθος με τα πιτ-στοπ είναι όλο δικό μου

Ο Maurizio Arrivabene προσπαθεί να βάλει τέλος στη γκρίνια για το πρώτο πιτ-στοπ του Vettel

Δεν θα έδειχνα ποτέ με το δάκτυλο άτομα μέσα στην ομάδα. Αν έγινε κάποιο λάθος, αν δεν έπρεπε να κάνει ο Vettel το πρώτο πιτ-στοπ όταν το έκανε, παίρνω εγώ όλη την ευθύνη, τονίζει σε συνέντευξή του ο Maurizio Arrivabene.
 
Η Ferrari είχε προγραμματιστεί για δύο πιτ-στοπ πολύ πριν την έναρξη του αγώνα, έχοντας ίσως υπερεκτιμήσει την ενδεχόμενη φθορά των ελαστικών. Όταν είχαμε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας πιστέψαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ας μην γιγαντώνουμε το θέμα. Κάναμε ένα λάθος, όπως έχουν κατά καιρούς κάνει όλες οι ομάδες.

Ο Maurizio Arrivabene μάλιστα τόνισε πως δεν κατηγορεί κανέναν από την ομάδα για το λάθος αυτό και πως παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη. 
Αν δείτε τα αποτελέσματα, από τη δεκάδα, μόνον ο Hamilton και ο Bottas έκαναν ένα πιτ-στοπ λιγότερο. Εμείς απλά δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε πως ο Hamilton ήταν σε θέση να διαχειριστεί για τόσους γύρους τα ελαστικά του και να πάει με αυτά μέχρι το τέλος του αγώνα. 
 
Σε κάθε περίπτωση και σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Maurizio Arrivabene δήλωσε ευτυχής με την εκκίνηση του Vettel, συμπληρώνοντας πως στη Ferrari εργάζονται σκληρά για να έχουν βελτίωση αγώνα με τον αγώνα. Πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα κατέληξε. 
 
Φυσικά, όταν μυρίζει νίκη, όπως στον Καναδά και μετά αυτή χάνεται δεν μπορεί παρά να είμαι λίγο απογοητευμένος, ασχέτως του γεγονότος ότι η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube