Άργησε αλλά εμφανίστηκε η νέα Caterham CT05

Άργησε αλλά εμφανίστηκε η νέα Caterham CT05

Το νέο μονοθέσιο της Cateham για το 2014 έκανε το –καθυστερημένο– ντεμπούτο του στις δοκιμές εξέλιξης στη Jerez, σήμερα το απόγευμα

Η ομάδα είχε αρχικά προγραμματίσει να γίνει η αποκάλυψη στο pit-lane το πρωί πριν την αρχή των δοκιμών, όμως παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα που καθυστέρησε το ντεμπούτο του μονοθεσίου.

Το νέο μονοθέσιο μπήκε στην πίστα λίγο πριν τις 3 μ.μ. τοπική ώρα, με τον νεοφώτιστο στην F1, Marcus Ericsson, στο τιμόνι.

Η νέα CT05-Renault έχει ένα ρύγχος τύπου μηρμυγκοφάγου, που είναι το πιο ακραίο μέχρι στιγμής καθώς εξέχει κάτω από ένα «υπόστεγο».

Η ομάδα με έδρα το Leafield ξεκινά το 2014 μετά από ένα απογοητευτικό 2013 όπου κατατάχτηκε 11η και τελευταία, μετά τη Marussia.

Για να αυξήσει φέτος τις πιθανότητές της επανέφερε τον Kamui Kobayashi στην F1, προσλαμβάνοντας παράλληλα και τον νεαρό Σουηδό Ericsson από την GP2.

Ο ιδιοκτήτης της Caterham, Tony Fernandes, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήθελε η ομάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική το 2014, αλλιώς θα εγκαταλείψει την F1.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, είπε ότι η αυστηρή στάση του Fernandes ήταν κατανοητή.

«Νομίζω πως έχει δίκιο», είπε. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εμπλοκή αυτή είναι και διαφημιστική. Και για να προωθήσεις ένα προϊόν πρέπει να έχεις επιτυχία, και να είσαι ορατός για να προσελκύσεις χορηγούς. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube