Απορρίφθηκε το σχέδιο για επαναφορά των ανεφοδιασμών

Απορρίφθηκε το σχέδιο για επαναφορά των ανεφοδιασμών

Τα σχέδια της F1 για επαναφορά των ανεφοδιασμών σε καύσιμο απορρίφθηκαν ομόφωνα από τις ομάδες.

Μετά από μια συνεδρίαση της Ομάδας Στρατηγικής τον περασμένο μήνα, η FIA ανακοίνωσε μια σειρά από ιδέες με σκοπό τη βελτίωση του θεάματος στην F1 από το 2017.

Μέσα σε ένα πακέτο μέτρων για να γίνουν τα μονοθέσια 5 με 6 δευτερόλεπτα ταχύτερα στο γύρο, προτάθηκε να επιστρέψει και ο ανεφοδιασμός σε καύσιμο, που ίσχυσε για τελευταία φορά το 2009.

Όμως βάσει μιας ενδελεχούς μελέτης που έκαναν όλες οι ομάδες, αποφασίστηκε ότι η ιδέα δεν έχει αξία από κάμποσες απόψεις.

Σύμφωνα με το «αδελφό» μας AUTOSPORT, οι επικεφαλής των ομάδων, σε μια συνάντηση που είχαν με τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, Charlie Whiting, στο paddock της πίστας Gilles Villeneuve πριν το GP του Καναδά αυτό το σαββατοκύριακο, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.

Βασικά πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως κέρδος όσον αφορά στο θέαμα. Μάλιστα εκφράστηκε η αντίθετη άποψη, ότι η επαναφορά των ανεφοδιασμών θα είναι πιθανώς επιβλαβής για το θέαμα.

Αν και κάποιοι οδηγοί είχαν θετική γνώμη όταν η ιδέα επανήλθε στο τραπέζι πριν από λίγες εβδομάδες, η μελέτη κατέληξε στο ότι τα προσπεράσματα πλήθυναν το 2010 όταν καταργήθηκαν οι ανεφοδιασμοί σε καύσιμο.

Αν προσθέσουμε κι έναν άλλο ανασταλτικό παράγοντα, την αύξηση του κόστους σε μια εποχή που η F1 προσπαθεί να κάνει οικονομία, το σχέδιο τελικά δεν είχε πολύ νόημα.

Όπως είπε κάποιος μέσα από το paddock: «Ήταν τόσο προφανές ότι δεν θα γινόταν δεκτό, που ακόμα κι ένας τυφλός θα το έβλεπε»

Σύμφωνα με τη γραφειοκρατική διοίκηση της F1, ο Whiting θα κάνει τώρα σχετική έκθεση στην Ομάδα Στρατηγικής, όπου θα αναφέρει τα συμπεράσματα των ομαδαρχών.

Καθώς ούτε μία ομάδα δεν ήταν υπέρ της ιδέας, αυτή απλά θα ξεχαστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube