Αποκάλυψη: Η νέα Williams FW41 [video]

Αποκάλυψη: Η νέα Williams FW41 [video]

Η Williams παρουσίασε χθες το βράδυ στο Λονδίνο το νέο της μονοθέσιο F1 για το 2018.

Η FW41 είναι η πρώτη Williams την οποία επέβλεψαν από την αρχή ο τεχνικός διευθυντής Paddy Lowe και ο επικεφαλής αεροδυναμικής Dirk de Beer, οι οποίοι είχαν έρθει στην ομάδα στην αρχή της περσινής χρονιάς.

Το νέο μονοθέσιο –πάντα με κινητήρα της Mercedes– δείχνει διαφορετικό από τον προκάτοχό του σε συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με το σχέδιο της Williams να αλλάξει την αεροδυναμική της φιλοσοφία.

«Το μονοθέσιο έχει πολλά καινούργια στοιχεία, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι πολύ προφανή. Όμως εξωτερικά η ομάδα ακολούθησε ένα πολύ διαφορετικό αεροδυναμικό κόνσεπτ που μας επέτρεψε να πετύχουμε σημαντική πρόοδο στην αεροδυναμική απόδοση», εξήγησε ο Lowe.

«Όλα τα μονοθέσια Formula 1 αποτελούν εξέλιξη των προηγούμενων ως ένα βαθμό, όμως η FW41 ενσωματώνει μια σειρά από αλλαγές κατεύθυνσης σε σχέση με το παρελθόν. Συνολικά, η φιλοσοφία που βλέπουμε να εμφανίζεται είναι μια νέα προσέγγιση στη συνεργασία της αεροδυναμικής με την κατασκευή ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο λειτουργικό αποτέλεσμα.

«Η αεροδυναμική, η δομή και το βάρος είναι οι τρεις κύριοι τομείς που πρέπει να συνδυαστούν στη σχεδίαση ενός μονοθεσίου Formula 1, και όλη αυτή η δουλειά, μαζί με κάποιες ριζικές αλλαγές στη χωροθεσία του αυτοκινήτου για την ενσωμ’ατωση περαιτέρω εξελίξεων από την Mercedes HPP [το τμήμα κινητήρων], μας οδήγησαν στην FW41 που αποκαλύπτουμε σήμερα [χθες].

«Ελπίζουμε αυτό το μονοθέσιο να ανέβει στην κατάταξη των επιδόσεων σε σχέση με το 2017».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την παρουσίαση της νέας Haas VF-18 [video]

Η αναπληρώτρια πρόεδρος, Claire Williams, πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω και λανσάρω το νέο μας μονοθέσιο, για μια νέα σεζόν, με ένα νέο, συναρπαστικό ρόστερ οδηγών.

«Επί πολλούς μήνες η ομάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια για την FW41 και περιμένω με ανυπομονησία να δω τον Lance και τον Sergey στην πίστα, αργότερα αυτό το μήνα».

Η Williams διεκδικούσε συχνά θέσεις στο βάθρο στην αρχή της εποχής των υβριδικών V6, και είχε καταταγεί 3η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014 και το 2015. Όμως από τότε έπεσε χαμηλότερα στην κατάταξη.

Το 2017 τερμάτισε για δεύτερη στη σειρά χρονιά, με 83 βαθμούς, 55 λιγότερους από το 2016 και 104 βαθμούς πίσω από τη Force India που πήρε την 4η θέση.

Ο νεαρός Καναδός Lance Stroll και ο νεοφώτιστος στην F1 Ρώσος, Sergey Sirotkin, θα είναι οι οδηγοί αγώνων της ομάδας, με τον επανερχόμενο Robert Kubica να εκτελεί χρέη εφεδρικού οδηγού και δοκιμαστή εξέλιξης.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube