Η Renault τρολάρει τους κατόχους Tesla με έξυπνα σλόγκαν [video]

Η Renault τρολάρει τους κατόχους Tesla με έξυπνα σλόγκαν [video]

Έχετε Tesla; Η Renault βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να σας πικάρει.

Tesla

Η Renault χρησιμοποίησε μια διαδραστική διαφημιστική πινακίδα για να προβάλλει το ηλεκτρικό της Scénic E-Tech στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ιδιαίτερο είναι ότι η διαφήμιση στοχεύει ευθέως την Tesla, υποστηρίζοντας ότι το φθηνότερο Renault προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το Model Y.

Έτσι, όταν πλησιάζει ένα Tesla, η διαφήμιση αλλάζει και προβάλλει δεικτικά μηνύματα όπως «Αυτό είναι άβολο». Πρόκειται για τον τίτλο από τη δοκιμή που πραγματοποίησε το βρετανικό Auto Express. Καταλήγοντας ότι «το νέο Renault Scénic  φέρνει σε δύσκολη θέση το Tesla Model Y αναφορικά με την τιμή και την αυτονομία».

Ή πώς το στοχευμένο φλεγματικό βρετανικό χιούμορ συνεισφέρει και στις ηλεκτρικές πωλήσεις

Tesla

Ωστόσο, η προβολή της διαφήμισης δεν είναι ίδια για όλους τους οδηγούς. Ο ψηφιακός διαφημιστικός πίνακας μπορεί να ανιχνεύσει πότε πλησιάζει κάποιο Tesla, οπότε αρχίζει να δείχνει μια σειρά από μηνύματα που στοχεύουν ακριβώς στο πικάρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault Scénic E-Tech, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Εκτός από το «Αυτό είναι άβολο», συναντούμε τις φράσεις «Elong-ger» και «Μάλλον είσαι καλός σε άλλα πράγματα». Η διαφημιστική πινακίδα βρίσκεται σε έναν δημοφιλή σταθμό φόρτισης στο Λονδίνο, ο οποίος προσελκύει πολλούς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. 

Tesla

Το πισωκίνητο Renault Scénic E-Tech Long Range είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 87 kWh, προσφέροντας αυτονομία 625 km κατά WLTP. 60 km περισσότερα από το 4κίνητο και 25 πάνω από το πισωκίνητο Model Y Long Range, αν και το τελευταίο δεν διατίθεται στην Αγγλία. 

Ωστόσο, οι Γάλλοι έχουν δίκιο ότι το crossover του Elon Musk «μάλλον είναι καλό σε άλλα πράγματα», αφού τα δύο μοντέλα έχουν μεγάλη διαφορά στους χώρους και χάος στις επιδόσεις. Με 220 ίππους, το Scénic χρειάζεται 7,9 για το 0-100, εκεί που το 4κίνητο Y μόλις 5,0”.

Tesla

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Η Renault εκμεταλλεύτηκε το φθινόπωρο του 2022 τη συνήθεια του Elon Musk να ανακοινώνει προϊόντα πολύ πριν είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Κι επέλεξε να τρολάρει την αμερικάνικη εταιρία για τις καθυστερήσεις του φορτηγού Tesla Semi.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν εργαζόμενο να κολλά μια αφίσα για το Tesla Semi. Πάνω από αυτό, μια λεζάντα γράφει: «Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν μεγάλες ανακοινώσεις». 

Στη συνέχεια, το ίδιο άτομο επιβιβάζεται σε ένα ηλεκτρικό φορτηγό Renault, ενώ μια λεζάντα συμπληρώνει: «Κι υπάρχουν εκείνοι που ήδη κάνουν χιλιόμετρα».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube