Zeekr, φτιάξαμε την ταχύτερα φορτιζόμενη μπαταρία στον κόσμο

Zeekr, φτιάξαμε την ταχύτερα φορτιζόμενη μπαταρία στον κόσμο

Η Zeekr της Geely μόλις αποκάλυψε τις αναβαθμισμένες μπαταρίες που αναπτύχθηκαν in-house κι υποστηρίζουν εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 5,5 C. Είναι το υψηλότερο ποσοστό φόρτισης στον κόσμο.

Zeekr

Σχεδιασμένη από το τμήμα R&D της Zeekr, η νέα μπαταρία υπόσχεται ότι θα κάνει την εμπειρία χρήσης ενός EV όσο πιο αγχολυτική γίνεται. Έχοντας την τεχνολογία να υποστηρίξει τη φόρτιση από το 10 στο 80% σε μόλις 10,5'.

Το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία θα είναι το Zeekr 007 του 2025. Διαθέτοντας τις νέες LFP μπαταρίες και συνδεδεμένο στους ταχυφορτιστές Zeekr V3, το 007 πέτυχε νέο ρεκόρ ταχύτητας φόρτισης.

Θα ταξιδεύεις 100άδες χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο και θα γεμίζεις σε 10', υπόσχεται η Zeekr

Zeekr

Η Zeekr εξηγεί ότι το μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα PMA2+ επωφελείται από την παρουσία ενός βελτιωμένου συστήματος διαχείρισης μπαταρίας BMS. Το οποίο διατηρεί τη φόρτιση σταθερή και γρήγορη ακόμη και σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. Ο ρυθμός φόρτισης θα πέφτει μόνο κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Kimi Räikkönen,νέος Σύμβουλος Επιδόσεων της Zeekr, θα απογειώσει το Zeekr 001 FR των 1.265 PS

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την παράδοση του ανανεωμένου μοντέλου την επόμενη εβδομάδα. H Zeekr έχει ήδη θέσει σε λειτουργία πάνω από 500 σταθμούς ταχυφόρτισης στην Κίνα, με περισσότερες από 2.700 θέσεις φόρτισης. Όλες ικανές να υποστηρίζουν φόρτιση 800 volt.

Zeekr

Νούμερο που αναμένεται να 4πλασιαστεί έως το 2026. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Zeekr μάς απασχολεί με την ταχύτατη φόρτιση των μοντέλων της. Την άνοιξη, το Zeekr 001 έπιασε τα 546,4 kW. Φορώντας την μπαταρία Shenxing της CATL, χρειάστηκε 11' και 28 για το 10-80%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Zeekr 7X, η Geely ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Model Y

Γενικώς η Zeekr λατρεύει τα ρεκόρ. Στο πολυμορφικό της 009 ανήκε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση με μία μόνο φόρτιση. Ήταν 907,6 km και το κατέρριψε μόλις την περασμένη εβδομάδα μια Ford Mustang Mach-E με 916,74 km στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Zeekr

Εν τω μεταξύ, το Zeekr 001 κατέχει το ρεκόρ για το ταχύτερο ντριφτ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (207.996 km/h), καθώς κι άλλο ένα για το ταχύτερο σλάλομ που εκτελείται από EV.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube