Απαγορεύεται η αλλαγή ζελατίνας στο κράνος στη διάρκεια του αγώνα

Απαγορεύεται η αλλαγή ζελατίνας στο κράνος στη διάρκεια του αγώνα

H απαγόρευση αλλαγής ζελατίνας στο κράνος των οδηγών κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τεθεί σε ισχύ από το Grand Prix του Μονακό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τον μεθεπόμενο κιόλας αγώνα, το Grand Prix του Μονακό, θα εφαρμοστεί η απαγόρευση αλλαγής ζελατίνας στο κράνος των οδηγών κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Η διάταξη θα ίσχυε από τον μεθαυριανό αγώνα στην Ισπανία, άλλα δόθηκε στις ομάδες η δυνατότητα να έχουν ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να μπορέσουν να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις. 

Όπως είναι γνωστό, η προστατευτική ζελατίνα στα κράνη των οδηγών δεν είναι μια αλλά έχει πολλαπλά φύλλα. Μέχρι σήμερα, αν για κάποιο λόγο ο οδηγός αισθάνονταν την ορατότητά του να μειώνεται, μπορούσε να αφαιρέσει το ένα φύλλο και αυτό μπορούσε να γίνει πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα. 

Charlie Whiting, o αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, έχει ενημερώσει τις ομάδες ότι το πέταγμα της ζελατίνας στην πίστα εγκυμονεί κινδύνους για επερχόμενους οδηγούς και μονοθέσια. Πέρυσι στην Ισπανία ένα φύλλο ζελατίνας είχε φράξει τον αεραγωγό ψύξης των φρένων του Fernando Alonso με αποτέλεσμα αυτά να υπερθερμανθούν και ο Ισπανός να οδηγηθεί σε εγκατάλειψη. Τουλάχιστον αυτό είχε ανακοινωθεί από την ομάδα

Για όλους αυτούς τους λόγους από το μεθεπόμενο Grand Prix δεν θα ξαναδούμε οδηγούς να αλλάζουν τα φύλλα ζελατίνας του κράνους τους στη διάρκεια του αγώνα. Μένει να δούμε ποια εναλλακτική λύση θα βρουν οι κατασκευαστές κρανών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube