Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των νέων μονοθεσίων της F1

Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των νέων μονοθεσίων της F1

Η McLaren του Jost Capito θα ανοίξει το χορό

Με τις δοκιμές της Βαρκελώνης να πλησιάζουν και τις ομάδες να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν, λογικό είναι να αρχίζουν και οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων του 2016.

Η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου είναι η McLaren, που θα αποκαλύψει την MP4-31 στις 21 Φεβρουαρίου. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση, την παράσταση αναμένεται να κλέψει περισσότερο η παρουσία του Jost Capito στη θέση του νέου CEΟ της ομάδας.

Ο Γερμανός ήταν η πλέον ηχηρή φετινή μετακίνηση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), αφού εγκατέλειψε την ομάδα της VW στο WRC, για να πάρει τη θέση που κατείχε ο Jonathan Neale στη McLaren, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει Διευθυντής Λειτουργιών ολόκληρου του McLaren Technology Group. Θέση που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να εξυπηρετήσει το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Η McLaren καλείται πλέον να γίνει ανταγωνιστική λύνοντας μια σειρά από προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν τη χρονιά που πέρασε και τα οποία την είχαν καθηλώσει στις τελευταίες θέσεις.

Στις 22 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη, θα παρουσιαστεί η νέα Williams για την οποία η ίδια η ομάδα λέει πως έχει κάνει σημαντικές αλλαγές και ο Felipe Massa φέρεται να δηλώνει πως είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει νίκες στη φετινή σεζόν.

Από την άλλη, η Ferrari κινείται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τη διαδικασία παρουσίασης του μονοθεσίου της. Οργανώνει έναν διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebοok, Twitter, Instagram) για να ενεργοποιήσει τους φίλους της μάρκας και να τους δώσει κίνητρο να έχουν ενεργό συμμετοχή στην παρουσίαση.

Οι συμμετέχοντας θα χρησιμοποιούν το hashtag #ReadySetRed με τις κοινοποιήσεις τους να βαθμολογούνται και με τους δέκα πρώτους που θα συμπληρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην live streaming παρουσίαση της νέας Ferrari.

Εν αναμονή ανακοινώσεων από τις υπόλοιπες ομάδες για τις οποίες ακόμη ουδείς γνωρίζει κάτι. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα Sauber θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, στη δεύτερη περίοδο χειμερινών δοκιμών (1-4 Μαρτίου) και αυτό γιατί η ομάδα δούλευε με βάση το παλιό καλαντάρι που ήθελε το Grad Prix της Αυστραλίας να γίνεται στις 3 Απριλίου.

Παρά την μετάθεση της ημερομηνίας για τις 22 Μαρτίου η Sauber δεν άλλαξε τον προγραμματισμό της και έτσι στην πρώτη περίοδο δοκιμών στη Βαρκελώνη θα εμφανιστεί με το παλιό μονοθέσιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube