Αναβαθμίσεις της τελευταίας στιγμής από τη Renault

Αναβαθμίσεις της τελευταίας στιγμής από τη Renault

Δύο μέρες πριν την πρεμιέρα στο GP Αυστραλίας, η Renault φέρνει ένα ελαφρώς βελτιωμένο μονοθέσιο.

Η Renault ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας με τον οποίο συμμετείχε στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης ήταν περίπου μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με το πώς τελείωσε την περσινή σεζόν. Και τώρα, στην Αυστραλία, θα έχει μερικές βελτιώσεις ακόμη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Cyril Abiteboul δηλώνει ότι οι αλλαγές στοχεύουν στην αύξηση της ισχύος, σε συνδυασμό με βελτιωμένη οδηγησιμότητα. Θυμάται το κακό περσινό ξεκίνημα: «Χτυπάω ξύλο. Χαμογελάω τώρα, γιατί έχει περάσει ένας χρόνος. Αλλά ελπίζω να μην ξαναζήσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Έφτασα στην Μελβούρνη, άνοιξα το κινητό μου και βλέπω μήνυμα από τον Christian Horner (επικεφαλής ομάδας της Red Bull). Μου έγραφε ότι έσπασε ο κινητήρας τους μετά από μόλις 46 km. Δεν θέλω να ξανασυμβεί. Για αυτό η αξιοπιστία ήταν και είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Οπότε πλέον μπορούμε να βγάλουμε όλη την ισχύ από τον κινητήρα, πράγμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πέρσι».

Ο τεχνικός διευθυντής Bob Bell δήλωσε ότι το σασί είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές χειμερινής εξέλιξης στην Βαρκελώνη. Με μικρές αλλαγές. «Ίσως φέρουμε μια νέα εμπρός πτέρυγα. Αλλά μόνο αν είμαστε βέβαιοι ότι θα δουλεύει όπως πρέπει. Δεν θα βιαστούμε», δήλωσε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube