Άμεση επιστροφή στο παλιό σύστημα κατατακτήριων δοκιμών

Άμεση επιστροφή στο παλιό σύστημα κατατακτήριων δοκιμών

Η απόφαση θα ισχύσει από το Grand Prix της Κίνας που θα διεξαχθεί στις 15-17 Απριλίου.

Η απόφαση των διευθυντών των ομάδων στη χθεσινή τους σύναξη ήταν ομόφωνη και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών: Θέλουμε επιστροφή στο παλιό σύστημα κατατακτήριων δοκιμών. 
 
Το αίτημα για άμεση επιστροφή στο σύστημα του 2015 υποβλήθηκε τόσο στον πρόεδρο της FIA Jean Todt όσο και στον Bernie Ecclestone οι οποίοι θα εισηγηθούν σχετικά στην επιτροπή της F1 και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA την άμεση ισχύ της από τον επόμενο κιόλας αγώνα που είναι το GP της Κίνας το τριήμερο 15-17 Απριλίου.
 
Παρά το γεγονός πως η FIA είχε προτείνει κάποιες αλλαγές στο υπάρχον σύστημα, οι ομάδες δεν θέλησαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και ψήφισαν όλες υπέρ της επιστροφής στο παλιό σύστημα. 
 
Παράλληλα πρότειναν στη διάρκεια της χρονιάς να βρίσκονται σε διαδικασία διαβουλεύσεων έτσι ώστε να είναι σε θέση να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα νέο σύστημα που θα ισχύσει από το 2017, κάτι που και η FIA επιθυμεί και επικροτεί. Στόχος να βρεθεί μια λύση η οποία και να είναι πιο δίκαιη για όλους αλλά και να προάγει το θέαμα, αφού κατά κοινή ομολογία το σύστημα του 2016 ήταν κάτι παραπάνω από φιάσκο. 
 
Η απόφαση για την κατάργηση της σημερινής μορφής των κατατακτήριων δοκιμών αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, δεδομένης τόσο της ομοφωνίας των ομάδων όσο και της άποψης που ο ίδιος ο Ecclestone είχε διατυπώσει αμέσως μετά την Αυστραλία και η οποία χαρακτήριζε το σύστημα σαν ένα τεράστιο φιάσκο
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube