Alonso: «Οι αμφιβολίες μου για τη Ferrari ξεκίνησαν από το 2013»

Alonso: «Οι αμφιβολίες μου για τη Ferrari ξεκίνησαν από το 2013»

Ο Fernando Alonso παραδέχτηκε ότι ήδη είχε αμφιβολίες για το μέλλον του στη Scuderia Ferrari από την περσινή αγωνιστική χρονιά.

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα Πέμπτη, ότι ο Fernando Alonso φεύγει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, μετά από πέντε χρόνια, αφήνοντας τη θέση του στον Sebastian Vettel.

Αν και ο Alonso αποκάλυψε ότι ενημέρωσε τη Ferrari το Σεπτέμβριο για την απόφασή του να φύγει, παραδέχτηκε ότι είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για μια πιθανή αποχώρηση ήδη από τα τέλη της σεζόν του 2013.

«Δεν υπήρξε κάποιο ξεχωριστό γεγονός μέσα στη φετινή χρονιά που μου άνοιξε τα μάτια», δήλωσε ο Ισπανός σήμερα στο Abu Dhabi. «Από πέρσι είχα κάποιες αμφιβολίες για το 2014.

«Ήξερα ότι θα γίνονταν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, οπότε σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν να τσεκάρω πώς η νέα εποχή των τούρμπο, από το 2014, θα πήγαινε για τη Ferrari.

«Είχα μια πολύ στενή σχέση με τον πρόεδρο di Montezemolo. Μιλούσαμε κάθε εβδομάδα και λίγο-πολύ συμφωνήσαμε ότι αν και φέτος δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, θα σκεφτόμασταν άλλες λύσεις

«Στην καλοκαιρινή διακοπή, ήταν πλέον η ώρα να καθήσω με το πρόεδρο και να πω: “Οκέι, θα ήθελα να φύγω”».

Φέτος ο Alonso είχε τη χειρότερη χρονιά του από τότε που πήγε στη Ferrari και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσει τη χρονιά χωρίς νίκη, για πρώτη φορά από το 2009.

Ο Ισπανός αναμένεται να πάει στη McLaren, αλλά η βρετανική ομάδα έχει δηλώσει ότι δεν θα ανακοινώσει τα σχέδιά της πριν τον Δεκέμβριο.

«Προφανώς είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, και πιστεύω ότι ήταν καιρός να βρω νέα σχέδια, νέα κίνητρα – και δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα», είπε ο Alonso.

«Είχα συνομιλίες ήδη από πέρσι, για να είμαι ειλικρινής, και περιμέναμε αυτή τη χρονιά, τη νέα εποχή των τούρμπο. Φέτος ένιωσα γύρω στο καλοκαίρι ή το Σεπτέμβριο ότι ήταν καιρός να φύγω, και πήρα την απόφαση.

«Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή ή κακή απόφαση».

Κατέληξε λέγοντας ότι θα έχει πάντα τη Ferrari στην καρδιά του:

«Είμαι τόσο ευτυχής, τόσο υπερήφανος για αυτά τα πέντε χρόνια με αυτή την εκπληκτική ομάδα. Ωρίμασα ως οδηγός και ως άνθρωπος.

«Χάσαμε το πρωτάθλημα, ήρθαμε τρεις φορές δεύτεροι, αλλά είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτές τις δεύτερες θέσεις και για τη δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τώρα ήρθε η στιγμή να κλείσουμε μια πόρτα και να ανοίξουμε μια άλλη, και να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα.

«Σταματάω να είμαι οδηγός της Ferrari, αλλά από τη Δευτέρα θα είμαι οπαδός της».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube