Alonso: H McLaren-Honda να επικεντρωθεί στο 2016

Alonso: H McLaren-Honda να επικεντρωθεί στο 2016

Ο Fernando Alonso εκτιμά πως είναι ώρα η McLaren-Honda να επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2016 μετά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα.

Ο Alonso και ο team-mate του, Jenson Button, πηγαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο στο GP της Αυστρίας όντας ένα βήμα πριν τους επιβληθούν ποινές, αφού έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τέσσερις θερμικούς κινητήρες ο καθένας, μετά από προβλήματα που είχαν (και) στον Καναδά.

Ο Button είναι ήδη στο πέμπτο του τούρμπο και MGU-H, αφού και τα δύο εξαρτήματα αντικαταστάθηκαν στο Montreal, πράγμα που επέφερε ποινή διέλευσης στον αγώνα, τον οποίο είχε ξεκινήσει από την τελευταία θέση διότι δεν είχε καταφέρει να πάρει μέρος στις κατατακτήριες λόγω προβλήματος στο ERS.

Παρότι ο Alonso αναγνωρίζει ότι έγιναν βελτιώσεις στη McLaren-Honda έως τώρα, εντούτοις πιστεύει ότι πρέπει πλέον η προσοχή της ομάδας να στραφεί στο 2016.  

«Στη θέση που είμαστε και με τις επιδόσεις που έχουμε, νομίζω πως το να επικεντρωθούμε στην επόμενη χρονιά είναι μια έξυπνη εναλλακτική για μας τώρα», είπε. «Δεν έχω πρόβλημα να ξεκινώ κάθε αγώνα από το pit-lane αν συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο.

«Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα τώρα, να επικεντρωθούμε στην επίδοση της επόμενης χρονιάς, οπότε ας δούμε τι έχει να προσφέρει η ομάδα. Πιστεύω ότι πράγματι η πρόοδος είναι εκπληκτική μέχρι τώρα. Γι’ αυτό, μπορεί το δεύτερο μέρος της σεζόν να είναι ένα ερωτηματικό για μας, όμως είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι».

Ο Button, από την πλευρά του, πιστεύει ότι θα ήταν υπερβολικό αν η McLaren-Honda αποφάσιζε να παραιτηθεί από αυτή τη χρονιά εντελώς και να αφιερώσει όλους τους πόρους της στο μονοθέσιο του 2016.  

«Δεν μπορείς να ξεγράψεις αυτή τη χρονιά, αφού δεν θα γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς», δήλωσε. «Είμαστε εδώ για να εξελιχθούμε, για να κάνουμε το μονοθέσιο πιο γρήγορο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους αγώνες.

«Η επόμενη χρονιά φυσικά και θα είναι πιο συναρπαστική, και ελπίζουμε να αγωνιζόμαστε ανάμεσα στους πρώτους. Αν όμως κάνουμε φέτος την απαραίτητη εξέλιξη, σπρώξουμε τα πράγματα και δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα, η εξέλιξη πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Προφανώς είχαμε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θέλαμε. Ελπίζουμε ότι θα τα λύσουμε, διότι κατά τα άλλα η ταχύτητά μας είναι ως τώρα σχετικά καλή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube