Alonso: Έχουμε λογικούς τρόπους για να κερδίσουμε 2” στο γύρο

Alonso: Έχουμε λογικούς τρόπους για να κερδίσουμε 2” στο γύρο

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως η McLaren έχει «λογικές λύσεις» που θα φέρουν κέρδος πάνω από 2” τη σεζόν που έρχεται.

Η Honda είχε μια εφιαλτική επιστροφή στην F1 με τη McLaren το 2015, με πολλές μηχανικές αστοχίες και επιδόσεις που την περιόριζαν κοντά στις τελευταίες θέσεις του grid.

Το υβριδικό κινητήριο σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας δεν μπορούσε να αναπτύξει τόση ανακτημένη ενέργεια όση ο ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα οι Alonso και Jenson Button να μένουν πολύ πίσω στις ευθείες.

Ο Alonso είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι η McLaren θα μπορούσε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή κατά 2” το χειμώνα, και όταν ρωτήθηκε τώρα αν είχε ακόμη την ίδια γνώμη, απάντησε: «Νομίζω πως θα είναι περισσότερο από τόσο».

Ο Ισπανός είπε ότι οι βελτιώσεις θα έρθουν «από παντού», προσθέτοντας: «Δεν βελτιστοποιήσαμε το μονοθέσιο σε κάποιες περιόδους της χρονιάς. Τώρα μας είναι πιο ξεκάθαρο το ποια είναι τα δυνατά σημεία του μονοθεσίου και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε περισσότερο.

«Ξέρουμε ότι η κινητήρια μονάδα ήταν αυτή που μας περιόριζε κυρίως, οπότε δεν θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές φέτος στη σχεδίαση και τη φιλοσοφία του μονοθεσίου.

«Γνωρίζουμε το μειονέκτημα που έχουμε στις ευθείες σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα. Οπότε, αν εφαρμόσουμε κάποιες από τις λύσεις και όλα λειτουργήσουν όπως περιμένουμε, το κέρδος σε χρόνο γύρου θα είναι πολύ μεγάλο.

«Έχουμε λύσεις που είναι λογικές και αρκετά καλές για να διατηρήσουν το κίνητρό μας πολύ ψηλά, διότι πιστεύω ότι το 2016 θα είναι μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

«Περάσαμε δύσκολες ώρες, αλλά πιστεύω πως διδαχτήκαμε από αυτές. Μείναμε ενωμένοι, συνεργαζόμενοι αρμονικά – κι αυτό ήταν το θετικό. Το αρνητικό ήταν τα αποτελέσματα».

Αν και ο Alonso αναγνωρίζει ότι όλες οι ομάδες μπορεί να προοδεύσουν πριν την αρχή της σεζόν, εντούτοις εξακολουθεί να πιστεύει πως οι δυνατότητες της McLaren για βελτίωση είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Όλοι θα φέρουν βελτιώσεις ανάμεσα στο μισό και το ένα δευτερόλεπτο», είπε. «Καθώς εμείς είμαστε δύο δευτερόλεπτα πίσω, θα πρέπει να βελτιωθούμε παραπάνω από τόσο.

«Η κινητήρια μονάδα θα είναι που θα μας δώσει αυτή τη δυναμική».

Από την πλευρά του, ο Jenson Button πιστεύει ότι η αλματώδης πρόοδος της Ferrari πέρσι το χειμώνα θα δώσει το παράδειγμα φέτος στη Honda

«Ήταν ωραίο που είδαμε τη Ferrari να βελτιώνεται», δήλωσε ο Άγγλος. «Άκουσα φήμες ότι βρήκαν 100 ίππους πέρσι το χειμώνα.

«Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, όμως αυτό που βρήκαν ήταν τεράστιο και τους έφερε σε θέση να τα βάζουν με τη Mercedes. Ήταν ωραίο να το βλέπεις».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube