Αλλάζει ιδιοκτήτες η F1 στο τέλος του χρόνου (;)

Αλλάζει ιδιοκτήτες η F1 στο τέλος του χρόνου (;)

Άναψε φωτιές με μια δήλωσή του ο θείος Bernie και τώρα όλοι τρέχουν...

Μια δήλωση του Bernie Ecclestone ότι στο τέλος του 2015 η F1 θα έχει άλλο ιδιοκτήτη άναψε φωτιές. Ο 84χρονος Bernie ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις φήμες που καιρό τώρα υπέβοσκαν, δίχως όμως να ξεκαθαρίσει το πώς και πότε θα υλοποιηθεί η πώληση. 

Οι φήμες ήθελαν την CVC, την επενδυτική εταιρεία από το Λουξεμβούργο, να θέλει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των δικαιωμάτων της Formula 1 (το κατέχει από το 2006), που έχει στην κατοχή της. 

Ο Bernie Ecclestone που κατέχει πλέον ένα μικρό ποσοστό, κατονόμασε κάποια «επενδυτικά σχήματα» που θα ήθελαν να αγοράσουν την F1.

Το πρώτο που απαρτίζεται από τον πολυεκατομμυριούχο Στέφεν Ρος, ιδιοκτήτη της ομάδας Μiami Dolphins που συμμετέχει στο πρωτάθλημα American Football των ΗΠΑ, και μια ομάδα επενδυτών από το Κατάρ, φέρεται να προσφέρει 7 δισ ευρώ (με την αξία του πακέτου να υπολογίζεται στα 9 δισ).

Ένας άλλος ενδιαφερόμενος είναι ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, ο οποίος μπορεί να θέλει να εμπλακεί με διαφορετικό τρόπο στο σπορ. Μάλιστα το ενδιαφέρον του μπορεί να συνδυαστεί με το γεγονός των φημών που τον θέλει να αποσύρει τις ομάδες του από την ενεργό δράση στις πίστες. 

Σε κάθε περίπτωση ο Ecclestone άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο η CVC να παίζει απλά κάποια παιχνίδια και να μην θέλει πραγματικά να πουλήσει, αλλά να «βολιδοσκοπήσει» την αγορά. Γι' αυτό η... γριά αλεπού είπε με νόημα πως «τώρα τίθεται απλά το ερώτημα, αν θέλουν να πουλήσουν πραγματικά στη CVC».

Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να... συνταξιοδοτηθεί λέγοντας πως στο Associated Press, ότι «οι άνθρωποι, με τους οποίους μίλησα, με παρακάλεσαν να μείνω».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube