Ράλι Ακρόπολις: πρώτος ο Νοβικόφ στο τέλος της μέρας

Ράλι Ακρόπολις: πρώτος ο Νοβικόφ στο τέλος της μέρας

Ο Εβγκένι Νοβικόφ (Ford Fiesta) βρέθηκε επικεφαλής του Ράλι Ακρόπολις αφού οι Σεμπαστιέν Οζιέ, Μίκο Χίρβονεν και Μαντς Όστμπεργκ αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Η ειδική Κινέτα-Πίσσια των 47 km είχε εξαρχής το πρώτο μεγάλο θύμα στο πρόσωπο του επικεφαλής του πρωταθλήματος, Οζιέ. Το VW Polo του Γάλλου σταμάτησε με προβλήματα τροφοδοσίας και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Το Citroen DS3 του Μίκο Χίρβονεν έφτασε στον τερματισμό της ειδικής, αλλά ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης κόστισε στο Φιλανδό 6 λεπτά. Πρόβλημα είχε και ο Μαντς Όστμπεργκ (Ford Fiesta) καθώς «του έφυγε ο τροχός» και έχασε 3 λεπτά.

Αυτοί που τερμάτισαν την ειδική χωρίς πρόβλημα ήταν πολύ πίσω από τον Νοβικόφ σε χρόνους. Ο Ντάνι Σόρδο (Citroen) ήταν 20,6” πίσω από το Ρώσο, αλλά 15,7” μπροστά από τον 3ο, τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, στον οποίο εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η VW.

O team-mate του Φιλανδού, ο Αντρέας Μίκελσεν, ήταν 5ος, πίσω από τον Τιερί Νεβίλ (Ford Fiesta).

Στη δεύτερη ειδική, την Κινέτα των 26 km που έγινε νύχτα, ο Νοβικόφ διεύρυνε τη διαφορά του στην κορυφή. Ήταν 2,8” ταχύτερος από τον Λάτβαλα και απομακρύνθηκε 30,3” από τον Σόρδο στη γενική κατάταξη του αγώνα.

Ο Σόρδο είναι πλέον μόνο 8,8” μπροστά από τον Λάτβαλα, αφού ο Φιλανδός ήταν 6,9” ταχύτερος στην Κινέτα, ξεφεύγοντας έτσι κι από τον team-mate του Νοβικόφ, τον Τιερί Νεβίλ, που είναι 4ος.

Οι Χίρβονεν και Όστμπεργκ συνεχίζουν κανονικά μετά τα προβλήματά τους στην 1η ΕΔ, αλλά παραμένουν ολόκληρα λεπτά από την κορυφή.

Ο Οζιέ θα ξαναμπεί στον αγώνα αύριο Σάββατο χάρη στον κανονισμό Rally2.

Στην κατηγορία WRC-2, ο πρώην αστέρας της Formula 1, Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC), είναι επικεφαλής με διαφορά 40” και κατέχει τη 10η θέση στη γενική κατάταξη.

Η γενική κατάταξη μετά την E.Δ.2:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    50m59.3s
 2.  Dani Sordo          Citroen          + 30.3s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW               + 39.1s
 4.  Thierry Neuville    M-Sport Ford     + 51.1s
 5.  Andreas Mikkelsen   VW             + 1m14.6s
 6.  Nasser Al-Attiyah   M-Sport Ford   + 1m32.9s
 7.  Martin Prokop       Czech Ford     + 2m34.3s
 8.  Khalid Al-Qassimi   Citroen        + 3m22.4s
 9.  Mads Ostberg        M-Sport Ford   + 3m30.1s
10.  Robert Kubica       PH Citroen    + 4m17.3s*

* WRC2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube