Volkswagen ID.7 GTX, έρχεται το 4θυρο αδερφάκι του Tourer [video]

Volkswagen ID.7 GTX, έρχεται το 4θυρο αδερφάκι του Tourer [video]

Το Volkswagen VW ID.7 GTX Tourer είναι το ισχυρότερο στέισον του Wolfsburg, ever. Σε αναλογία, η αντίστοιχη μπερλίνα διαθέτει τετρακίνηση από δύο κινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους.

Το Volkswagen ID.7 GTX κατέφτασε ως η σπορτίφ παραλλαγή της λιμουζίνας ID.7. Με 340 ίππους από δύο ηλεκτρομοτέρ, υπόσχεται 0-100 σε λιγότερα από 6” και φουλάρισμα 10-80% σε λιγότερα από 30'.

Πάνε περίπου τρεις μήνες από τότε που παρουσιάστηκε το ID.7 GTX Tourer και τώρα ήρθε η σειρά της ομοζυγωτικής μπερλίνας. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη, οπότε είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου τι θα επιλέξετε. Άπτεται της αισθητικής του αμαξώματος και τις μεταφορικές σας ανάγκες.

Volkswagen ID.7 GTX, ταξιδέψτε με στιλ, άνεση κι επιδόσεις, όπως αρμόζει σε μια πραγματική γερμανική λιμουζίνα

Volkswagen ID.7 GTX

Μέχρι τώρα, το ID.7 ήταν διαθέσιμο με έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων και 550 Nm, που κινεί τους πίσω τροχούς. Ωστόσο, η έκδοση GTX προσθέτει έναν μπροστινό κινητήρα που βελτιώνει την πρόσφυση κι ανεβάζει τη συνολική ισχύ στους 340 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen ID.7, σημαιοφόρος στα EV του Wolfsburg

Όχι και τεράστια αύξηση ισχύος κι είναι βέβαιο ότι θα απογοητεύσει όποιον ήλπιζε ότι το περσινό πρωτότυπο ID.X Performance των 558 ίππων θα έμπαινε στην παραγωγή.  Οπότε μην περιμένετε έναν ανταγωνιστή του Tesla Model 3 Performance. Όχι πως του λείπει το «γκάζι». Η VW λέει ότι το σπριντ στα 100 km/h διαρκεί «λιγότερο από 6», έναντι 6,5για την πισωκίνητη έκδοση.

Volkswagen ID.7 GTX

Ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης στα 200 kW τοποθετεί το ID.7 GTX στον μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά εξακολουθεί να είναι καλύτερο από το μέγιστο των 175 kW που προσφέρουν άλλα ID. Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να γεμίζουν τη μπαταρία των 86 kWh από το 10 στο 80% σε «σημαντικά λιγότερα από 30'».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το VW ID.7 έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά [video]

Όπως και στο Tourer, τα στιλιστικά στοιχεία που προστέθηκαν από την ομάδα σχεδιασμού της VW για να ξεχωρίσουν το GTX από τα ταπεινότερα ID.7 είναι διακριτά αλλά ήπια. Δεν υπάρχει η μεγάλη αεροτομή πίσω ή το μπροστινό σπόιλερ που είδαμε στο ID.X Performance.

Volkswagen ID.7 GTX

Από το εργοστάσιο, θα προσφέρεται με ζάντες 20 ιντσών, αλλά αν βάλετε το χέρι στην τσέπη, μπορείτε να τις αναβαθμίσετε σε 21. Μικρά σήματα GTX κοσμούν το αμάξωμα κάτω από τους καθρέφτες, ενώ η οροφή, οι κολώνες κι οι ζάντες σε μαύρο χρώμα τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα. 

Στο εσωτερικό, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ο φωτισμός των 30 χρωμάτων που θα πληρώσετε επιπλέον σε ένα κανονικό ID.7. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube