Volkswagen: Επένδυση μαμούθ €89 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Volkswagen: Επένδυση μαμούθ €89 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen επενδύει €89 δισ. στην ηλεκτροκίνηση και στην εξέλιξη ψηφιακών τεχνολογιών.

Επένδυση μαμούθ από την Volkswagen, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει το αστρονομικό ποσό των €89 δισ. στην ηλεκτροκίνηση και στην εξέλιξη ψηφιακών τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, €21 δισ. θα επενδυθούν στο εργοστάσιο παραγωγής στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Επιπλέον η μονάδα παραγωγής στο Ανόβερο θα μετατραπεί έτσι ώστε να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στις εγκαταστάσεις του Ανόβερου θα παράγεται το Project Artemis της Audi, τα VW ID. California και ID. Buzz και τα επαγγελματικά οχήματα του παρακλαδιού της VW, της ΜΟΙΑ. Επιπλέον το εργοστάσιο θα κατασκευάζει και τα αμαξώματα για τις νέες Bentley.

Volkswagen

Από το 2024, το εργοστάσιο της μάρκας στο Βόλφσμπουργκ θα αναλάβει την παραγωγή του ID.3 και από το 2026, την κατασκευή του Project Trinity. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volkswagen, η οποία θα εξοπλίζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Η μονάδα στην Λειψία της Γερμανίας θα παράγει δύο νέα μοντέλα της Porsche που θα βασίζονται στην πλατφόρμα PPE. Φημολογείται ότι το ένα από αυτά θα είναι η νέα γενιά της Macan που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Περνώντας στην Audi, το A6 e-tron θα κατασκευάζεται στο Neckarsulm, ενώ από το 2026, το νέο Q8 e-tron θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής της εταιρίας στις Βρυξέλλες.

Από ότι φαίνεται, το VW γκρουπ δεν θα περιοριστεί στα παραπάνω BEV. Η εταιρία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει στο άμεσο μέλλον κόμπακτ ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικά SUV στο Martorell και στην Pamplona της Ισπανίας αντίστοιχα.

Volkswagen

Και οι δύο μονάδες στην Ισπανία θα παράγουν ηλεκτρικά μοντέλα για διάφορες μάρκες του γκρουπ. Η υλοποίηση του σχεδίου θα εξαρτηθεί από τις γενικές συνθήκες και τα κίνητρα που θα δώσει η ισπανική κυβέρνηση.

«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο θα υποβληθεί σε μεγάλες αλλαγές. Η Volkswagen θα μετατραπεί από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή αυτοκινήτων σε ένα γκρουπ που θα είναι κυρίαρχο παγκοσμίως στις πλατφόρμες νέων τεχνολογιών», δήλωσε ο CEO της VW, Herbert Diess.

Τέλος, ο κατασκευαστής από τη Γερμανία αναμένει το 25% των πωλήσεων του παγκοσμίως μέχρι το 2026 να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ποσοστό το οποίο αδιαμφισβήτητα θα αυξηθεί όσο το Group VW λανσάρει όλο και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube