Citroën: Τέλος η εξέλιξη ντίζελ κινητήρων

Citroën: Τέλος η εξέλιξη ντίζελ κινητήρων

Ο ισχυρός άνδρας της Citroën, Vincent Cobée, επιβεβαίωσε ότι και η γαλλική φίρμα αποχαιρετά σιγά-σιγά τους ντίζελ κινητήρες.

Η Citroën είναι μία ακόμα εταιρεία που ανακοινώνει ότι σταματά την εξέλιξη των ντίζελ κινητήρων της. Όπως αποκάλυψε προ ημερών σε συνέντευξη του στο βρετανικό περιοδικό Autocar ο CEO της φίρμας, Vincent Cobée, οι κινητήρες πετρελαίου διάγουν τις τελευταίες τους ημέρες κάτω από το καπό των γαλλικών μοντέλων. 

«Βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά. Πριν από μια 7ετία ποσοστό κοντά στο 70% των πωλήσεων νέων οχημάτων ήταν με ντίζελ κινητήρες. Πέρσι, το ποσοστό αυτό μειώθηκε κάτω από 40%, με τις προβλέψεις μας να κάνουν λόγο πως την επόμενη 3ετία οι ντίζελ εκδόσεις θα καταλαμβάνουν το 10% της αγοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vincent Cobée. 

citroen

Προφανώς, η Citroën, δε θα σταματήσει να εφοδιάζει τα μοντέλα της με κινητήρες πετρελαίου αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγα χρόνια ακόμα και δίχως οι συγκεκριμένοι ντίζελ κινητήρες να δεχθούν κάποια αναβάθμιση ή βελτίωση των προδιαγραφών τους.

Πρόσφατα, η Renault είχε ανακοινώσει αντίστοιχα σχέδια και πριν από τη Renault, την πρόθεση τους να σταματήσουν την εξέλιξη ή παραγωγή ντίζελ κινητήρων είχαν γνωστοποιήσει εταιρείες όπως η Hyundai, η Nissan και η Volvo.

Βέβαια, στον αντίποδα, Mercedes-Benz, BMW, Audi και Volkswagen, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι ντίζελ κινητήρες έχουν μέλλον, με την υποστήριξη βέβαια των κατάλληλων σύγχρονων τεχνολογικών «βοηθημάτων».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube