Νέο Toyota Safe & Sound App [videos]

Νέο Toyota Safe & Sound App [videos]

Η Toyota μας παρουσιάζει μια νέα εφαρμογή που θα «καθησυχάσει» του γονείς.

Μέρος του σχεδίου της Toyota για ασφαλέστερες μετακινήσεις αποτελεί η νέα εφαρμογή για smartphones “Safe & Sound”, που ενθαρρύνει τους νέους ηλικιακά οδηγούς να οδηγούν πιο συνετά και απομακρύνει την «έννοια» από το μυαλό των γονέων.

Η νέα αυτή εφαρμογή προσφέρει ένα δυνατό χαρτί στις «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των γονέων και του έφηβου που μόλις πήρε το δίπλωμα οδήγησης, για το πώς θα μπορέσει να κινηθεί τελικά με τα οικογενειακό αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί η υπερβολική ταχύτητα και η χρήση των τηλεφωνικών συσκευών κατά την οδήγηση, ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων στις νεαρές ηλικίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δράση DRIVE Safe για την Οδική Ασφάλεια

Η νέα εφαρμογή της Toyota δουλεύει ως εξής: Μόλις ο γονέας και το παιδί εγκαταστήσουν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους, αλληλοσυνδέονται και έτσι ο γονέας μπορεί να δώσει το «εικονικό» κλειδί στην συσκευή του παιδιού.

Από την στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται, η εφαρμογή θέτει την συσκευή του νεαρού σε κατάσταση «Μην ενοχλείτε», με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει κλήσεις, μηνύματα και ειδοποιήσεις από άλλες εφαρμογές όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, μόλις η εφαρμογή αντιληφθεί ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω από το όριο ταχύτητας ή ότι η συσκευή τηλεφώνου δεν βρίσκεται στην προκαθορισμένη θέση της και είναι στα χέρια του οδηγού, σταματάει την λίστα μουσικής που έχει επιλεγεί και παίζει αυτή των γονιών του.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube